Με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούραο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας ζητάει οι επιχειρήσεις ίντερνετ καφέ να ενταχθούν στις πληττόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες έκλεισαν στις 16/3/2020 και δεν δύνανται να υποβάλουν τη σχετική αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος στήριξης των 800 ευρώ.

Η επιστολή του Δημάρχου στον Υπουργό Οικονομικών έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Ένταξη ΚΑΔ στις πληττόμενες επιχειρήσεις και καταβολή του επιδόματος στήριξης των 800€

"Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στο Δήμο μας λειτουργούν επιχειρήσεις ίντερνετ καφέ από επαγγελματίες που εντάσσονται στον ΚΑΔ 61104100 (Βασικές Υπηρεσίες Διαδικτύου), οι οποίες έχουν κλείσει ήδη από τις 16/3/2020 λόγω των περιορισμών μετακινήσεων.

Ο συγκεκριμένος ΚΑΔ δεν έχει συμπεριληφθεί στις πληττόμενες επιχειρήσεις και ως εκ τούτου δεν δύνανται να υποβάλουν την σχετική αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος στήριξης των 800€.

Επειδή οι επιχειρήσεις ίντερνετ καφέ δεν δύνανται να ενταχθούν σε άλλο ΚΑΔ και ο συγκεκριμένος κλάδος έχει πληγεί δραματικά λόγω των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού, παρακαλούμε όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη του συγκεκριμένου κλάδου στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης."