Τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κ. Κουκοδήμο υποδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, με τον οποίο αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά και αναμνηστικά δώρα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η συνεργασία των δύο δήμων για την ολοκλήρωση της μελέτης βελτίωσης δασικής οδοποιίας μεταξύ των κοινοτήτων Πέτρας και Κοκκινοπηλού και την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας ευχαρίστησε τον κ. Κουκοδήμο για την αποδοχή της πρόσκλησής του και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είχα τη χαρά να υποδεχτώ στο δημαρχείο Ελασσόνας τον αγαπητό φίλο, δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο, να συζητήσουμε για την πορεία της συνεργασίας μας και να επιβεβαιώσουμε το ενδιαφέρον των δύο πλευρών για την οδική σύνδεση Πέτρας - Κοκκινοπηλού.

Ο Κώστας Κουκοδήμος έχει επιδείξει αποφασιστικότητα και ισχυρή θέληση για την προώθηση του έργου αυτού και την ανάλογη χρηματοδότησή του από τα αρμόδια υπουργεία.

Ο Δήμος Ελασσόνας επεξεργάζεται τη μελέτη του Δασαρχείου Ελασσόνας που αφορά στη χωρική του αρμοδιότητα, προκειμένου να επικαιροποιηθεί και να υλοποιηθεί σε συνάρτηση με τη μελέτη του τμήματος αρμοδιότητας του Δήμου Κατερίνης.

Είναι ενθαρρυντικό ότι υπάρχει στενή και εποικοδομητική συνεργασία τόσο των αιρετών όσο και των υπηρεσιακών παραγόντων των δήμων μας, για να αναδείξουμε το φυσικό κάλλος της περιοχής και να προστατεύσουμε το δάσος από φυσικές και άλλες καταστροφές».

Ο κ. Γάτσας πρόσφερε στον δήμαρχο Κατερίνης το έμβλημα του Δήμου Ελασσόνας και το επετειακό λεύκωμα για την απελευθέρωση της Ελασσόνας, τονίζοντας τους δεσμούς της Ελασσόνας με την Κατερίνη, καθώς αποτελεί τόπο κατοικίας δημοτών από τις κοινότητες Λιβαδίου, Κοκκινοπηλού, Λόφου, Δολίχης κ.α.