«Θα κάνω ότι μπορώ για τα άτομα με αναπηρία» ήταν η διαβεβαίωση του Λάκη Λαζόπουλου από την Ελασσόνα σε μια εκδήλωση μιας ακόμα ανομολόγητης συγνώμης απέναντι στα ΑμΕΑ, μετά από εκείνες τις ατυχείς δηλώσεις του για τον Βόλφκαμ Σόϊμπλε.

Στην κατάμεστη αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» έγιναν βιωματικές ομιλίες από την Τζένη Ράπτη (χορεύτρια αγωνιστικού χορού με αναπηρικό αμαξίδιο), Κωσταντίνο Βαζούρα (Παραολυμπιονίκη Tennis με αναπηρικό αμαξίδιο), Χαράλαμπο Βαρυτιμίδη (πρωταθλητή ακοντισμού), Χριστίνα Σαρρή (μαθήτρια Λυκείου με αισθητηριακή αναπηρία). Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν ο διευθυντής της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας Δημ. Τσιαβές με τους συνεργάτες του Παναγ. Μπαλανίκα και Ευλαμπία Ντούλα και με την παιδική χορωδία της Μουσικής Σχολής Δ.Τσιαβέ. 

Την εκδήλωση «κάνε εσύ το ένα βήμα ..να κάνω εγώ το επόμενο» επιμελήθηκε η ψυχολόγος Χρυσούλα Πιτένη ενώ χαιρέτησε και ο μητροπολίτης Χαρίτων.

Θερμό ήταν το χειροκρότημα όταν η μαθήτρια Χριστίνα Σαρρή ερμήνευσε με τον Λάκη Λαζόπουλο το τραγούδι «Όταν έχω εσένα» του Σταμ. Κραουνάκη σε στίχους Λάκη Λαζόπουλου. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης έστειλε τα δικά του μηνύματα: «Έπρεπε να έρθω στην Ελασσόνα για να δω τη σκέψη και την ψυχή της Ελλάδος. Ο καθένας χρειάζεται ένα άλλο άνθρωπο κάθε φορά, οπουδήποτε και αν βρίσκεται. Αν υπάρχει μια μορφή αναπηρίας, είναι η ψυχική αναπηρία, για αυτούς που δεν έχουν αγάπη για τους συγκεκριμένους. Παίρνεις περισσότερη δύναμη από ανθρώπους που έχουν περάσει δύσκολα, παρά από ανθρώπους που επιφανειακά νιώθεις πως έχουν όλα τα καλά, αλλά έχουν αυτό το λίγο, αυτό που τους τρώει. Στη χώρα αυτή δεν θα έπρεπε να παρακαλάμε για μία ράμπα, για μία πρόσβαση. Δεν μπορείς να το στερείς από κανέναν αυτό. Για μένα ήταν μάθημα αυτές οι κουβέντες που άκουσα σ' αυτή την αίθουσα. Είπαν αλήθειες οι άνθρωποι. Μέσα στη δυσκολία, μας δυσκολεύουν. Μην μας επιβαρύνετε και άλλο. Φταίμε εμείς που δεν μάθαμε στα παιδιά μας την αλήθεια. Ωραιότερο πράγμα από την αλήθεια δεν υπάρχει. Μας έκαναν να αισθανθούμε κάπως περίεργα. Αισθάνθηκα πάρα πολύ αδύναμος, βλέποντας αυτούς που έχουν την ψυχική δύναμη να ξεπερνάνε τα πάντα. Έχω περπατήσει όλα αυτά τα μέρη. Ξέρω τις φωνές, τους ήχους, ξέρω πώς μιλάμε. Τα χωριά, η επαρχία, η Θεσσαλία έχει μια δύναμη ψυχής. Μας βοηθάει ο κάμπος να βλέπουμε πιο καθαρά τα πράγματα. Ευχαριστώ τη Χρυσούλα Πιτένη, τον δήμαρχο, ευχαριστώ όλους αυτούς που μίλησαν, τους ευχαριστώ για τη δύναμη που πήρα σήμερα από τα λόγια τους. Ό,τι μπορώ να κάνω, πάντα θα το κάνω για τα άτομα με αναπηρία».