Στην κοπή βασιλόπιτας των Τριτέκνων Ελασσόνας παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λαρίσης κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:
«Θα ήθελα να συγχαρώ τη Διοίκηση του συλλόγου σας για την προσφορά του στις τρίτεκνες οικογένειες της επαρχίας μας. Εκτός της συχνής διανομής τροφίμων με πνεύμα συναντίληψης προς το συνάνθρωπο, η διοίκησή σας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια από κοινού με τους άλλους αντίστοιχους συλλόγους της χώρας μας για την προώθηση των κοινών στόχων και επιδιώξεων.
Από την εποχή του υπερκαταναλωτισμού και μιας ψευδεπίγραφης ευμάρειας περάσαμε στην εποχή της πενίας, της απόγνωσης, του σταδιακού μαρασμού, καταστάσεις οι οποίες σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα και άρα την δημογραφική γήρανση του πληθυσμού δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.
Το τρίτο παιδί είναι ο σταθεροποιητής του πληθυσμού της Ελλάδος. Θα πρέπει λοιπόν, να καταστεί σαφές ότι οι τρίτεκνες οικογένειες αποτελούν τον κύριο παράγοντα που διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη διατήρηση της πληθυσμιακής σταθερότητας.
Αντί λοιπόν, η πολιτεία να κινείται προς την κατεύθυνση ικανοποίησης των αιτημάτων αυτών των οικογενειών, παρατηρούμε με λύπη ότι το τρίτο παιδί συχνά καταντάει να αποτελεί «τεκμήριο» που αντί να ελαφρύνει, επιβαρύνει τη ζωή τους. Ιδιαίτερα της τρίτεκνης μητέρας ως πράξη αναγνώρισης και προσφοράς στην ελληνική κοινωνία, θα της άξιζε ισόβια τιμητική σύνταξη, όπως θα πρέπει επιτέλους το ομόφωνο πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων του 1993 περί εξομοίωσης των τριτέκνων με τους πολύτεκνους να λάβει σάρκα και οστά.
Δεν είναι κάτι το ακατόρθωτο, έστω και υπό τις παρούσες δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες. Έργα βιτρίνας και αλόγιστη σπατάλη δημοσίου χρήματος επιβάλλεται να περιοριστούν. Τα πράγματα είναι κοστολογημένα και πάνω από όλα πρόκειται για θέμα εθνικής επιβίωσης.
Η παρατηρούμενη ασταμάτητη αριθμητική συρρίκνωση του Ελληνικού πληθυσμού οδηγεί σε μία κατάσταση ανισορροπίας. Έχουμε δυστυχώς προ πολλού εισέλθει σε τερματική δημογραφική φάση, σύμφωνα και με τα στοιχεία της EUROSTAT.
Το δημογραφικό έλλειμμα μετουσιώνεται σε δημογραφική κατάρρευση.
Σε αυτό αρνητικά συμβάλλουν και οι αθρόες μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας, οι οποίες ως επί το πλείστον είναι παράνομες.
Δεν μπορεί επί παραδείγματι να θεωρείται κατά το διεθνές αλλά και εσωτερικό δίκαιο πρόσφυγας κάποιος, που ενώ φεύγοντας από την πατρίδα του και πραγματοποιεί διέλευση από μία ήδη χώρα στη δική μας ως δεύτερο σταθμό, να διατηρεί την ιδιότητα του πρόσφυγα.
Μάλιστα δε, η κατάσταση επιδεινώνεται από τη στιγμή που στις 10-11 Δεκεμβρίου του 2018 στο Μαρακές του Μαρόκου ψηφίστηκε και επικυρώθηκε η Παγκόσμια Συμφωνία για τη Μετανάστευση, που βεβαίως πολλά κράτη δεν την υπέγραψαν, δυστυχώς όμως την υπέγραψε η Ελλάδα, χωρίς να ζητηθεί η βούληση του λαού, χωρίς να προηγηθεί εθνικός διάλογος, με τα ΜΜΕ να σιωπούν επειδή μία δράκα- ομάδα πολιτικών και διπλωματών το θέλησε.
Από το 2008 έως το δεύτερο εξάμηνο του 2018 με επίσημα στατιστικά στοιχεία 1.451.374 μετανάστες, λαθρομετανάστες και πρόσφυγες  μπήκαν στη χώρα μας με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών να διαβιοί εντός των συνόρων μας. Αυτού του είδους η μετανάστευση συν τω χρόνω δημιουργεί δίκαιο, το οποίο κάποια στιγμή θα οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες.»
Τέλος ο κ. Παπαδημόπουλος ευχήθηκε στους τρίτεκνους και τις οικογένειες τους καλή και ευλογημένη χρονιά.