Τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα επισκέφτηκε χθες 16/02/2020 στο δημαρχείο Ελασσόνας ο αναπληρωτής πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Alessandro Ferranti με αφορμή την επίσκεψη του για τις εκδηλώσεις μνήμης στο μαρτυρικό Δομένικο.

Στην συνάντηση  το παρών έδωσε ο δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθ. Παπαδόπουλος ο οποίος είναι πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, καθώς και ο δήμαρχος Διστόμου κ. Γ. Σταθάς.

Ο κ. Γάτσας απευθυνόμενος στον Ιταλό αξιωματούχο δήλωσε: «Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας.

Είμαι βέβαιος ότι συναισθάνεσθαι το φρικτό έγκλημα που τελέστηκε στο μαρτυρικό Δομένικο το 1943 από δυνάμεις του Ιταλικού στρατού κατοχής.

Είναι αλήθεια ότι ο Ιταλικός λαός είναι φίλος και σύμμαχος, και οπωσδήποτε δεν αποδέχεται τα εγκλήματα του Μουσολίνι. Ωστόσο, το έγκλημα πολέμου στο Δομένικο διαπράχθηκε από τον Ιταλικό στρατό, τον εντολοδόχο του Ιταλικού Κράτους.

Γι΄αυτό οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν ηθική ικανοποίηση και έχουν δικαστικές αξιώσεις από το Ιταλικό Κράτος.

Ο Δήμος Ελασσόνας στηρίζει ενεργά τον δικαστικό αγώνα των οικογενειών των θυμάτων και ευχόμαστε σύντομα να απονεμηθεί δικαιοσύνη για το Ολοκαύτωμα του Δομενίκου».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Ιω. Νάνος, Γ. Κατσιούρας και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ κ. Ιπ. Τσιουμακλής.