Στα σεισμόπληκτα χωριά Αμούρι και Μεσοχώρι βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού “Αλλάζουμε”.

Ο κ. Ευαγγέλου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους των δύο κοινοτήτων, οι οποίοι του μετέφεραν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση και κατήγγειλαν ότι ζούν κάτω από την άγνοια για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής Γάτσα- Καρανίκα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, ακόμη και σήμερα 4 μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό πολλοί κάτοικοι δεν έχουν λάβει το επίδομα των 600 ευρώ, το οποίο υποτίθεται ότι θα κάλυπτε τις πρώτες τους ανάγκες.

Ακόμη υπάρχουν κάτοικοι που δεν έχουν παραλάβει τα κοντέινερ και αυτοί που ζουν μέσα σε αυτά δεν έχουν κλιματισμό και φωτισμό.

Ειδικά στο Μεσοχώρι οι κάτοικοι ζητούν από την δημοτική αρχή εδώ και μήνες μετά την οριοθέτηση του δρόμου να προχωρήσει και η παράκαμψη   σε απόσταση 500 μέτρων  από τον υπάρχοντα, προκειμένου να μην περνούν από τον οικισμό βαρέα οχήματα, γιατί υπάρχουν έντονοι φόβοι ότι θα προκληθούν ατυχήματα.

Επίσης καταγγέλουν την αδιαφορία της δημοτικής αρχής καθώς κανείς δεν τους ενημερώνει παρά τις καθημερινές οχλήσεις τι θα γίνει με το κόστος κατεδάφισης των σπιτιών τους και ποιές ενέργειες θα πρέπει να γίνουν, προκειμένου να αποκτήσουν νέα στέγη.

Ο κ. Ευαγγέλου άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα παράπονα και τις καταγγελίες των κατοίκων σε Αμούρι και Μεσοχώρι και σημείωσε ότι θα φέρει το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να απαιτήσει από τον κ. Γάτσα άμεσες λύσεις.

Καλά τα λόγια αλλά κάποιοι άνθρωποι ζουν ακόμη στο ύπαιθρο, δήλωσε χαρακτηριστικά ο. Ν. Ευαγγέλου.