Μπορεί μόλις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να λειτουργήσει για πρώτη φορά η Γαλακτοκομική Σχολή Ελασσόνας, ωστόσο τα σχέδια για την μετεξέλιξή της υπάρχουν ήδη και προβλέπουν την μετέπειτα λειτουργία της ως τμήμα του ΤΕΙ.

Αυτό είπε στην ΕΡΤ Λάρισας ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευάγγελου, αναφερόμενος στο εγχείρημα.
«Η Γαλακτοκομική Σχολή στην Ελασσόνα θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο ως ειδικότητα του Β΄ Δημόσιου ΙΕΚ Λάρισας. Τα θεωρητικά μαθήματα θα γίνονται σε αίθουσες του ΕΠΑΛ Ελασσόνας και η πρακτική σε τυροκομεία της περιοχής. Την επόμενη χρονιά, 2019-2020, η Σχολή ευελπιστούμε να έχει μεταφερθεί στο δικό της κτίριο, στο παλιό καπνεργοστάσιο, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Δεν θέλω να προλάβω ανακοινώσεις που ανήκουν σε άλλους, όμως, υπάρχει η πρόθεση η Σχολή να λειτουργήσει ως ειδικότητα όχι ΙΕΚ, αλλά ΤΕΙ» ανέφερε ο κ.Ευαγγέλου.
Ο Δήμαρχος Ελασσόνας είπε ακόμη ότι όλοι όσοι ενδιαφερθούν για φοίτηση στη σχολή θα απορροφηθούν. Δεν θα απορριφθεί κανείς. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 60-70 θα είναι οι πρώτοι σπουδαστές.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνει μια προεγγραφή στο δημαρχείο Ελασσόνας και όταν ανοίξουν οι εγγραφές του ΙΕΚ να κάνει την εγγραφή ηλεκτρονικά.
Η φοίτηση είναι διετής και δωρεάν. Μοναδική προϋπόθεση το απολυτήριο Λυκείου.
Για περισσότερες πληροφορίες ΤΖΗΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 2493350221 (τηλ. στο Δημαρχείο Ελασσόνας).

ert.gr