Σε απολύμανση όλων των κοινόχρηστων δημοτικών χώρων προέβη η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ελασσόνας σήμερα Κυριακή 16 Αυγούστου, κατ’ εντολή του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, μετά και τις ανησυχίες των κατοίκων στην ορεινή Κοινότητα Καρυάς, κατά τις οποίες αναφέρεται ότι υπάρχει πιθανό κρούσμα κορωνοϊού. 

Άμεσα οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Βορείου Τομέα κ. Ι. Νάνο,  Νότιου Τομέα  κ. Γ. Κατσιούρας,  ο προϊστάμενος της υπηρεσίας καθαριότητας  κ. Κ. Αργυρίου με τον απαραίτητο εξοπλισμό και το προσωπικό, μετέβησαν στην κοινότητα Καρυάς και με την παρουσία του προέδρου κ. Ν. Κατσίβελου πραγματοποιήθηκε ψεκασμός σε κοινόχρηστους χώρους όπως πλατείες, παιδικές χαρές, δρόμοι και πεζοδρόμια, ψεκασμός εξοπλισμού κοινόχρηστων  χώρων όπως πεζούλια, παγκάκια κτλ, προαύλια σχολείων και αθλητικών χώρων, καθώς επίσης πραγματοποιήθηκαν  ψεκασμοί και σε εξοπλισμό καθαριότητας όπως κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης με μηχάνημα του δήμου το οποίο κάνει χρήση ειδικού απολυμαντικού υγρού σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ. Κατσιούρας δήλωσε : «Οι δημότες μπορούν να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια, οι ψεκασμοί του Δήμου θα συνεχιστούν αν κριθεί απαραίτητο και δοθεί εντολή εκ νέου από επίσημο φορέα, αυτή τη στιγμή συστήνουμε ψυχραιμία από όλους και το σημαντικότερο να γίνει κατανοητό ότι δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα αν οι πολίτες δεν υπακούσουν στις οδηγίες του ΕΟΔΥ και δεν τηρήσουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από την πολιτεία για όσο καιρό χρειαστεί». 

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας αφού ενημερώθηκε από την υπηρεσία επισήμανε: «Είναι επιβεβλημένο από όλους να κάνουνε τα αυτονόητα. Δεν χρειάζεται εφησυχασμός από κανέναν μας, οι υπηρεσίες του δήμου είναι σε διαρκεί επαγρυπνήσει και όλοι οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των χωριών του δήμου σε διαρκεί επικοινωνία μαζί μου.  Ας επιδείξουμε υπευθυνότητα όπως και σε όλη την περίοδο της καραντίνας για να αποτρέψουμε τα χειρότερα».