«Κάθε δημοτική αρχή έχει και οφείλει να έχει ιστορική συνέχεια. Μετονομάζουμε λοιπόν σήμερα την πλατεία Ειρήνης σε πλατεία Δημάρχου Βασίλη Αγοράστη, τιμώντας αυτή την ιστορική συνέχεια του τόπου μας».

Με τα λόγια αυτά ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, υλοποιώντας την πρόταση της δημοτικής αρχής, που ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετονόμασε την πλατεία Ειρήνης στην Ελασσόνα σε πλατεία Δημάρχου Βασίλη Αγοράστη, τιμώντας με τον τρόπο αυτό τον πρώην βουλευτή και δήμαρχο.
«Η πορεία του Βασίλη Αγοράστη, επαγγελματικά, συνδικαλιστικά και κοινωνικά συνδέθηκε στενά με την Ελασσόνα μας. Εδώ άφησε το δικό του αποτύπωμα ως άνθρωπος και επαγγελματίας, στον τόπο αυτό άφησε το δικό του αποτύπωμα ως βουλευτής και ως Δήμαρχος. Υπήρξε ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας.

Ήταν από εκείνους που ευτύχησαν να δούνε τη δικαίωση των αγώνων. Ήταν από εκείνους που πίστεψαν στη δύναμη της δημοκρατίας και έδωσε μάχες για την τελική της επικράτηση. Οι πολίτες της Ελασσόνας του έδωσαν εντολή να τους εκπροσωπήσει στο κοινοβούλιο, όπως του έδωσαν και εντολή να κρατήσει στα χέρια του το τιμόνι του δήμου Ελασσόνας, ένα τιμόνι το οποίο κράτησε σταθερά και αταλάντευτα.

Ο Βασίλης Αγοράστης υπήρξε ένας άνθρωπος ηθικός και έντιμος όπου ο λόγος του απέπνεε ειλικρίνεια και οι πράξεις του καθορίζονταν από ανιδιοτέλεια. Αυτά άλλωστε ήταν και τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την πορεία του στην πολιτική. Ασυμβίβαστος και ειλικρινής, γενναιόδωρος και μαχητικός, πιστός στην ιδέα της ελευθερίας και της δημοκρατίας, πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για να παραδώσει στις νεότερες γενιές έναν τόπο καλύτερο από αυτόν που παρέλαβε η δική του γενιά. Και το κατάφερε.

Το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε ως δημοτική αρχή είναι να αναγνωρίσουμε, ιστορικά πλέον, όλα τα παραπάνω και να του αποδώσουμε τις τιμές που του αναλογούν, ώστε να μαθαίνουν και να εμπνέονται και οι νεότεροι», τόνισε ο κ. Ευαγγέλου στον σύντομο χαιρετισμό του.