Πεζοπορία στην Αγιά Σωτήρα διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης την Δευτέρα 6 Αυγούστου.Η εκκίνηση ορίστηκε για τις 6:30 το πρωί από την Κεντρική πλατεία Τσαριτσάνης. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι πεζοπόροι είναι Κρυόβρυση-Παλιός Μύλος-Σμίξη-Αγιά Σωτήρα-Κρυονέρι-επιστροφή.
Το Δ.Σ του Μορφωτικού Συλλόγου στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό των πυρόπληκτων περιοχών πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες. Καλούμε τα μέλη και όλους τους φίλους του Συλλόγου, όλους τους Τσαριτσανιώτες, όλους όσους θα πάρουν μέρος στην πεζοπορία να προσέλθουν στην καθορισμένη ώρα εκκίνησης στην πλατεία Τσαριτσάνης προσφέροντας οτιδήποτε εκ των παρακάτω ειδών πρώτης ανάγκης:
•    Εμφιαλωμένο νερό
•    Τρόφιμα(Κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα εβαπορέ, μακαρόνια)
•    Φάρμακα(γάζες, "Μπενταντίν", παυσίπονα, κτλ)
•    Παιδικά είδη(τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κτλ)
Ανάλογη μπορεί να είναι και η συνεισφορά όλων των συμπατριωτών μας που θα συμμετέχουν στην πανήγυρη στο εξωκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα.

*Χρήσιμες πληροφορίες για τους πεζοπόρους: Ντυνόμαστε με ρούχα άνετα, φορώντας μποτάκι, καπέλο και γυαλιά. Έχουμε μαζί μας σακίδιο στο όποιο έχουμε μέσα νερό, τροφή(σάντουιτς ,μπανάνα ή άλλο φρούτο, ξηρούς καρπούς) και ότι άλλο θέλει να φάει ο καθένας στο διάλειμμα που θα γίνει κατά τη διάρκεια της διαδρομής στην Σμίξη.