Παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ Γ. Δοδοντσάκη πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 οι εκπρόσωποι των φορέων του δήμου Ελασσόνας και της κοινότητας Τσαριτσάνης με επικεφαλής τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα.

Το γραφείο του περιφερειακού διευθυντή επισκέφτηκαν, για να διαμαρτυρηθούν και να επιδώσουν ψήφισμα των κατοίκων και φορέων της Τσαριτσάνης, ο δήμαρχος Ελασσόνας με τον αντιδήμαρχο Ελασσόνας κ. Δ. Κουρομπίνα, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Ν. Βακράτσα, τον πρόεδρο της κοινότητας Τσαριτσάνης κ. Αχ. Μητσιμπόνα και τον πρόεδρο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Οικονομείου Σχολής Τσαριτσάνης κ. Ευ. Σαπουνά.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια και την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων και φορέων της κοινότητας για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να κλείσει για φέτος τα τμήματα κατευθύνσεων της Γ’ Λυκείου στο Γυμνάσιο-Λ.Τ. Τσαριτσάνης και ζήτησαν από τον περιφερειακό διευθυντή να αποστείλει εκ νέου εισήγηση για την επαναλειτουργία των δύο τμημάτων της Γ’ Λυκείου.

Ο κ. Δοδοντσάκης εξήγησε ότι πρόκειται για μία απόφαση του υπουργείου που βασίζεται στον αριθμό των μαθητών και την ανάγκη περιστολής των δαπανών, παράλληλα όμως δέχτηκε το αίτημα των εκπροσώπων να αποστείλει νέα εισήγηση επιμένοντας στην πρόταση παραμονής της Γ’ Λυκείου στην Τσαριτσάνη.