Ολοκληρώθηκαν οι απολυμάνσεις στα κτιριακά συγκροτήματα που στεγάζονται τα Λύκεια του Δήμου Ελασσόνας, για να υποδεχτούν με ασφάλεια μαθητές και καθηγητές της Γ’ Λυκείου.

Ακόμη, έχουν ήδη προγραμματιστεί αντίστοιχες απολυμάνσεις και στα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας θα ξεκινήσουν να επαναλειτουργούν από Δευτέρα 18 Μαΐου.

Παράλληλα με τις απολυμάνσεις, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χαρ. Γκουντούρας, έχουν διανεμηθεί σε όλα τα Λύκεια τα απαραίτητα καθαριστικά και απολυμαντικά (χλωρίνη, αντισηπτικά, γενικά απολυμαντικά και σαπούνι χειρός) ώστε να διασφαλιστούν στο μέγιστο βαθμό οι συνθήκες υγιεινής.

Τονίζεται επίσης ότι με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών αυξάνεται το δυναμικό στον τομέα της καθαριότητας στα σχολικά κτίρια Λυκείων και έπειτα Γυμνασίων, με την προσθήκη σε αυτά των καθαριστριών των Δημοτικών, αφού δεν προβλέπεται να ανοίξουν μέχρι και την 1η Ιουνίου.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος κ. Ν. Γάτσας τόνισε: «Έπειτα από δύο μήνες, οι μαθητές επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες.

Εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων, έχει γίνει ο απαραίτητος καθαρισμός και απολύμανση των σχολείων του δήμου μας και όλων των αιθουσών που θα χρησιμοποιηθούν κατά την ερχόμενη περίοδο με ειδικά καθαριστικά, τα οποία μας συνέστησαν ειδικοί.

Η καθαριότητα θα στελεχωθεί και με επιπλέον προσωπικό όπως μας υπέδειξε το αρμόδιο Υπουργείο και είμαστε πεπεισμένοι πως όπως τα καταφέραμε όλοι μαζί μέχρι τώρα, χωρίς κρούσμα στο Δήμο μας, έτσι και τώρα με τις απαραίτητες προφυλάξεις θα διασφαλιστεί η υγεία των μαθητών μας και των εκπαιδευτικών, ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους και την διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων».