Ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου σε δήλωσή του σχετικά με τα κρούσματα σε σχολεία της Ελασσόνας αναφέρει τα εξής:

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην ανάγκη να είμαστε όλες και όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας  ενάντια στον κορωνοιό.

Μετά την ανακοίνωση των δύο κρουσμάτων σε Σχολεία της περιοχής Ελασσόνας θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή όλων για να λειτουργήσουμε υπεύθυνα και με ψυχραιμία, προκειμένου να διαχειριστούμε την δύσκολη αυτή κατάσταση που βιώνουμε στη χώρα και τώρα και στην περιοχή μας.

Μόλις έγινε γνωστή η ύπαρξη των δύο κρουσμάτων σε σχολεία της περιοχής μας, είχα την δυνατότητα να επισκεφτώ και να συνομιλήσω με τον διευθυντή του Λυκείου Ελασσόνας κ. Πέτρο Δημοβέλη, προκειμένου να ενημερωθώ για την κατάσταση αλλά και για τα μέτρα προστασίας που τηρούνται στην σχολική αυτή ομάδα αλλά και τις υπόλοιπες.

Θα ήθελα κι εγώ από την πλευρά μου για άλλη μια φορά να κάνω έκκληση για την τήρηση των μέτρων του ΕΟΔΥ, αλλά και να συστήσω σε όλυς τους συμπολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην έχουμε επέκταση του ιού και σε άλλα άτομα.

Χρειάζεται πάνω από όλα ψυχραιμία και υπευθυνότητα για να βγούμε δυνατοί από αυτή την δύσκολη συγκυρία.