Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ελασσόνας σχετικά με δημοσιεύματα ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης για τη φιλοξενία ανήλικων προσφύγων σε ξενώνα της Βερδικούσιας.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Μετά από σημερινά δημοσιεύματα για τη φιλοξενία προσφύγων στη Βερδικούσια, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής επιχείρησης που εδρεύει στη Βερδικούσια Ελασσόνας και έχει μισθώσει το δημοτικό ξενώνα στην ορεινή κοινότητα, ζητώντας να τον ενημερώσει για τυχόν φιλοξενία προσφύγων ή μεταναστών.

Ο κ. Γάτσας σχολιάζοντας τα παραπάνω δημοσιεύματα δήλωσε: “Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης με διαβεβαίωσε ότι καμία σύμβαση δεν έχει υπογραφεί για τον ξενώνα της Βερδικούσιας και κανένα ενδιαφέρον δεν έχει δείξει η επιχείρηση για την ενοικίαση δωματίων σε πρόσφυγες ή μετανάστες.

Συμπλήρωσε δε ότι αν υπήρχε τέτοιο ενδιαφέρον θα ενημέρωνε πρώτα τη Δημοτική Αρχή και θα ζητούσε τη γνώμη του συμβουλίου της κοινότητας.

Κατά συνέπεια, είναι παντελώς ανυπόστατα τα σχετικά δημοσιεύματα και εσφαλμένως δημιουργείται η εντύπωση ότι, χωρίς να ενημερωθούν προηγουμένως οι τοπικές κοινωνίες, ξενοδοχεία στο Δήμο Ελασσόνας θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες ή μετανάστες”.