Με αφορμή τη ματαίωση της εμποροπανήγυρης, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Διοίκηση του Δήμου Ελασσόνας έχει κάνει έναν τιτάνιο αγώνα τους τελευταίους 17 μήνες, προκειμένου να περιορίσει τη μετάδοση του κορωνοϊού και να συμβάλει στην μείωση των κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο, στοχεύοντας πάντα στη διαφύλαξη της υγείας των συμπολιτών μας.

Πριν λίγες μέρες κάναμε έκκληση σε όλους τους συνδημότες μας να εμβολιαστούν έναντι του νέου κορωνοϊού.

Επίσης, ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή και θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες οι κατ' οίκον εμβολιασμοί από το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας με όχημα που διέθεσε ο Δήμος Ελασσόνας.

Τηρήσαμε και τηρούμε αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε όλα τα δημοτικά καταστήματα, τα σχολικά κτήρια, τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχε ο Δήμος και τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων.

Στην τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο επεσήμανα τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού που ενέχει ο ανεξέλεγκτος συνωστισμός στην εμποροπανήγυρη του Σεπτεμβρίου και την αδυναμία του Δήμου να ανταποκριθεί στα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας με το υπάρχον προσωπικό. Τόνισα επίσης ότι το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στο Δήμο μας δεν είναι ικανοποιητικό και τα κρούσματα παρουσιάζουν αυξητική τάση.

Επειδή ως Δήμαρχος έχω την υποχρέωση να διασφαλίζω ένα υψηλό επίπεδο προστασίας σε κάθε περίσταση και κατ' επέκταση ως συντονιστής του τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας να λαμβάνω μέτρα και αποφάσεις για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, στηρίζω ανεπιφύλακτα την απόφαση ματαίωσης της εμποροπανήγυρης.

Οφείλω τέλος να επιστήσω την προσοχή όλων στην αποφυγή συνωστισμού σε κάθε περίπτωση, και προτείνω τη ματαίωση κάθε παραδοσιακής, πολιτιστικής, αθλητικής, λαογραφικής ή άλλης διοργάνωσης, στην οποία είναι αδύνατον να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας εν μέσω πανδημίας.

Καλώ όλους να συμβάλουν στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα. Προσωπικά δεν θα επιτρέψω καμία διοργάνωση που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και υγεία».