Τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα επισκέφτηκε χθες αντιπροσωπεία μαθητών του 1ου Λυκείου Ελασσόνας, για να του εκθέσουν τα αιτήματά τους και να του μεταφέρουν τα μηνύματα των μαθητών που συμμετέχουν στην κατάληψη του σχολείου τους.

Οι μαθητές ενημέρωσαν τον δήμαρχο για το πλαίσιο διεκδίκησης και τόνισαν πως περιμένουν το Υπουργείο Παιδείας να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματά τους, που αφορούν τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα, την πρόσληψη καθηγητών για την κάλυψη των κενών και την πρόσληψη καθαριστριών πλήρους απασχόλησης.

Ο Δήμαρχος τούς διαβεβαίωσε ότι θα αποστείλει τα αιτήματά τους στο Υπουργείο Παιδείας και ότι σύντομα θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης των αθλητικών χώρων του σχολείου, στην αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου καθώς και σε καθαρισμό των εξωτερικών τοίχων του σχολείου που έχουν φθορές από βανδαλισμούς.

«Είναι σημαντικό τα αιτήματα των μαθητών να μεταφέρονται στις τοπικές αρχές και στην ηγεσία του Υπουργείου, αλλά εκτιμώ ότι η κατάληψη σχολικών μονάδων δεν θα έχει το αποτέλεσμα που αναμένεται. Είμαστε υπέρ της διεκδίκησης, όχι υπέρ των καταλήψεων.

Ο Δήμος Ελασσόνας έχει ήδη δρομολογήσει λύσεις στα προβλήματα των σχολικών κτηρίων και οι μαθητές δείχνουν κατανόηση. Από την πλευρά μας θα μεταφέρουμε τα αιτήματα των παιδιών στους αρμόδιους φορείς, καλώντας τα να επιστρέψουν στις τάξεις τους», δήλωσε ο κ. Γάτσας.

Ο κ. Γάτσας είχε νωρίτερα επισκεφτεί το 1ο Γυμνάσιο Ελασσόνας, για να συνομιλήσει με τους μαθητές της σχολικής μονάδας που συμμετέχουν στην κατάληψη του σχολείου τους, αντιπροσωπεία των οποίων είχε επισκεφτεί το Δήμαρχο στο γραφείο του την περασμένη εβδομάδα.