Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ελασσόνας έχει πολλές φορές επισημάνει τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και μέσω ανακοινώσεων την εμμονή της δημοτικής αρχής Γάτσα-Καρανίκα να ξοδεύει ασύστολα χρήματα του Δήμου χωρίς καμία φειδώ σε εργολάβους.

Για άλλη μια φορά στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος οδηγήθηκε στην ίδια τακτική να μοιράζει χρήματα δηλαδή σε εργολάβους με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση και να καταλήγει σε έκπτωση 1 έως 1,5%.

Βέβαια όλη αυτή η διαδικασία ντύνεται με την νομιμότητα που παρέχει το άρθρο 32 παρ. 2γ. και το άρθρο 32 α του Ν. 4412/16, ως έκτακτη ανάγκη.

Μόνο που μια έκτακτη ανάγκη δεν έχει ορίζοντα τους 5 μήνες διαφορετικά δεν είναι έκτακτη ανάγκη αλλά μια δικαιολογία για να συνεχιστεί η τακτική της παρούσας δημοτικής αρχής, η οποία στρέφεται ευθέως ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου και κατ΄επέκταση των δημοτών.

Η συζήτηση περί νόμιμου και ηθικού είναι πολύ παλιά. Στο Δήμο της Ελασσόνας μάλιστα είναι συνεχής και ανοιχτή. Αφού μέχρι σήμερα δεν είδαμε τίποτε άλλο από απ΄ευθείας αναθέσεις και ειδική μεταχείριση σε συγκεκριμένους εργολάβους, που παίρνουν την μερίδα του λέοντος.

Καταγγέλουμε την τακτική αυτή στους δημότες μας και την κοινωνία της περιοχής μας και αφήνουμε την δημοτική αρχή στην κρίση τους.