Συνάντηση με τους συντονιστές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»είχε στο δημαρχείο Ελασσόνας ο δήμαρχος κ. Ν. Γάτσας, παρουσία της αντιπροέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας κ. Ε. Ταζέ.

Οι συντονιστές του προγράμματος ενημέρωσαν ο Δήμαρχο Ελασσόνας για τις υπηρεσίες που παρέχονται στους ωφελούμενους, σε ηλικιωμένους και ανθρώπους που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη, πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, νοσηλευτική μέριμνα, οικογενειακή – οικιακή φροντίδα κ.α.

Η αντιπρόεδρος του οργανισμού τόνισε πως, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού, το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"προσφέρει νέες υπηρεσίες που περιλαμβάνουν:Υπηρεσία διανομής συσσιτίου σε καθημερινή βάση-  Παράδοση τροφίμων μετά από τηλεφωνική παραγγελία -  Εξόφληση λογαριασμών  ΔΕΚΟ, κινητής/σταθερής τηλεφωνίας  κ.τ.λ.,παραλαβή αιτήσεων και παράδοση πιστοποιητικών.

Ο κ. Γάτσας δήλωσε: «Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στο προσωπικό του προγράμματος«Βοήθεια στο Σπίτι»και στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και καταβάλλουν καθημερινά όλες τους τις δυνάμεις, ώστε οι πολίτες και δη οι ευπαθείς ομάδες του δήμου μας να έχουν την φροντίδα και την στήριξη μας. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία κανείς δεν πρέπει να μείνει αβοήθητος».