Συνάντηση με το παράρτημα Ελασσόναςτης ΠΕΑΕΑ / Δημοκρατικού Στρατού είχε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας.

Η πρόεδρος κ. Α. Ψωμιάδου ,ο αντιπρόεδρος κ. Θ. Συμεωνίδης και τα μέλη κ. Αθ. Ζιάκος, Δ. Ταμουρίδης ενημέρωσαν πως έπειτα από τις  ριζικές αλλαγές που έφεραν ως αποτέλεσμα την μη λειτουργία του μουσείου Εθνικής Αντίστασης από την απερχόμενη δημοτική αρχή, κρίνουν απαραίτητη μη νέα προσέγγιση και μία απάντηση γιατί έφτασαν τα πράγματα ωε εδώ εν αγνοία τους.

Τα μέλη ενημερώθηκαν ότι στο χώρο αυτό γίνεται το κέντρο τουριστικής προβολής της Επαρχίας Ελασσόνας, το οποίο δεν έχει ακόμα παραδοθεί ώστε να γνωρίζουμε τον ακριβή τρόπο λειτουργίας και ως εκ τούτο χρειάζεται πραγματικά χρόνος ώστε να βρεθεί λύση τόσο για το μουσείο Εθνικής Αντίστασης, όσο και για το μουσείο Φυσικής Ιστορίας που ψάχνει και αυτό χώρο.

Ο κ. Γάτσας τόνισε: «Το μουσείο οφείλει να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, να συνδέεται, να επικοινωνεί και να ανατροφοδοτείται από το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο βρίσκεται και να ενδυναμώνει το αίσθημα της εντοπιότητας  και της ιστορίας που προβάλλει με την έκθεση στοιχείων, όπως η μοναδικότητα του τόπου, της ιστορίας και των κατοίκων της περιοχής του.

Προτάσεις για την αναμόρφωση  και την λειτουργία του μουσείου εννοείται πως υπάρχουν, ωστόσο επιβάλλεται να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να δοθεί οριστική λύση».

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Γάτσας ζήτησε από όλους να μεταβούν στο χώρο όπου έχουν τοποθετηθεί τα εκθέματα και των δύο μουσείων, να διαπιστώσουν την κατάσταση τους, όπως επίσης και σε τι κατάσταση βρίσκεται ο χώρος αυτή τη στιγμή.