Έκπληξη χαρακτήρισε τον νέο ισχυρό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, μία ημέρα μετά τη σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ, o πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

«Ήταν μια έκπληξη για εμάς» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ο νέος σεισμός είχε επίκεντρο βόρεια από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης των 6 Ρίχτερ, σε απόσταση 15 χλμ βόρεια του Μεσοχωρίου.

«Ενεργοποιήθηκε ένας άλλος κλάδος του ρήγματος ο οποίος δεν ήταν γνωστός μέχρι τώρα. Το ρήγμα σταματούσε στο χωριό Μεσοχώρι. Δεν ήταν χαρτογραφημένο ρήγμα βόρεια του Μεσοχωρίου. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν καινούριο κλάδο, ο οποίος – το ευτύχημα είναι ότι – ξεφεύγει από τις κατοικημένες περιοχές» τόνισε ο κ. Λέκκας.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα νέο κομμάτι του ρήγματος, όμως, όπως είπε, η νέα σεισμική δόνηση «μπορεί να χαρακτηριστεί μετασεισμός».

Ο Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι «μεγάλο πρόβλημα είναι η πόλη της Λάρισας», όπου οι κάτοικοι «έχουν βγει από τα σπίτια τους». Ωστόσο, σημείωσε πως το θετικό είναι ότι το επίκεντρο «απομακρύνεται από την πόλη της Λάρισας».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να μην διαμένουν στα σπίτια τους.