Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι στα χωριά του δήμου Ελασσόνας,  διαπίστωσε από κοντά το κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ, τον Τάσο Τσιαπλέ, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας, και Δημήτρη Αβρανά, δημοτικό σύμβουλο Ελασσόνας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής το Σάββατο 4/6/ του στο Μεσοχώρι, το Πραιτώρι, το Αμούρι.

Έξι μήνες μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που αναστάτωσαν τον νομό της Λάρισας και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και εκατοντάδες οικογένειες βιώνουν τον δικό τους «Γολγοθά», αγωνιούν για το πώς θα ορθοποδήσουν, αφού κάθε μέρα που περνάει διαπιστώνουν την ανεπάρκεια αλλά και τις μεγάλες καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης που τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά:

·         Δεν έχει προχωρήσει η απομάκρυνση των μπαζών από τα πεσμένα σπίτια και η κατεδάφιση των επικίνδυνων ετοιμόρροπων κτιρίων. 

·         Οι πληγέντες που μένουν στους οικίσκους δεν έχουν καμιά απάντηση για το πότε θα τελειώσει η διαδικασία υποβολής μελετών για τα νέα τους σπίτια, ενώ ταυτόχρονα τα χρήματα που θα χρειαστούν για αυτά δεν πρόκειται να τα καλύψουν οι μικρές αποζημιώσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, αλλά θα χρειαστεί να τα βάλουν από την τσέπη τους οι ίδιοι οι βιοπαλαιστές πέφτοντας ξανά στα νύχια τραπεζών και κατασκευαστικών εταιρειών.

·         Ταυτόχρονα οι σεισμόπληκτοι μετέφεραν πως συνεχίζουν να έρχονται λογαριασμοί νερού και ρεύματος για σπίτια που δεν μπορούν να κατοικηθούν.

·         Από το επίδομα των 600 ευρώ έχουν αποκλειστεί εκατοντάδες οικογένειες, ενώ απ' αυτούς που εντάχθηκαν αρκετοί δεν το έχουν λάβει ακόμα. Χαρακτηριστικά, στον δήμο Ελασσόνας, από τις 2.160 αιτήσεις μόλις 374, δηλαδή το 17,5%, το είχαν πάρει. 

·         Το επίδομα που αφορά τις επισκευαστικές εργασίες και οικοσκευές δεν έχει καταβληθεί σε κανέναν.

·         Σε επαγγελματία που έχει καταστραφεί η επιχείρηση του, δεν έχει υλοποιηθεί το μέτρο για την αναστολή καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών. 

·         Παραμένουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, σε υποδομές των χωριών.

·         Μαζί με τα παραπάνω, είναι προκλητική εκ μέρους της κυβέρνησης η απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την υλοποίηση έργων αντισεισμικής θωράκισης της περιοχής, για να μην ξανασυμβούν παρόμοιες καταστροφές.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Λαμπρούλης εκ μέρους του κλιμακίου του ΚΚΕ, πέρα από την αυτονόητη συμπαράσταση, τόνισε πως, με βάση και την πείρα που υπάρχει σε ανάλογες περιπτώσεις, χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή παρέμβαση, η οργάνωση των πληγέντων, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες προς την κυβέρνηση, την Τοπική Διοίκηση, ώστε όχι μόνο να υλοποιηθούν τα μέτρα οικονομικής στήριξης και αποκατάστασης που εξαγγέλθηκαν αλλά και να υπάρξουν αποζημίωση 100% για τις καταστροφές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πλήρης αποκατάσταση σπιτιών, σχολείων και υποδομών με ευθύνη του κράτους, πραγματική θωράκιση από σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές, ώστε να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους.

Σημείωσε πως οι δυνάμεις του ΚΚΕ με Ερωτήσεις στη Βουλή, το Περιφερειακό και το Δημοτικό Συμβούλιο αναδεικνύουν συνεχώς το ζήτημα και διεκδικούν λύσεις στα παραπάνω προβλήματα.