Κατατέθηκε η πρόταση για τη δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) μετά τη συνεργασία του δήμου Ελασσόνας και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης. Μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία, ο δήμος Ελασσόνας θα διεκδικήσει το μέγιστο ποσό της πρότασης που φτάνει το 1.900.000 ευρώ.
Σε σχετική του δήλωση ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου τονίζει:
«Η Ελασσόνα αλλάζει!
Η συνεργασία μας με τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας είχε ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της εμπορικής κοινότητας εναρμονισμένο με το αναπτυξιακό σχέδιο του δήμου. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός ισχυρού, ανταγωνιστικού και βιώσιμου κέντρου λιανικής πώλησης προϊόντων ώστε η πόλη της Ελασσόνας να εξυπηρετεί τους τουρίστες, κατοίκους και επισκέπτες με τρόπο που θα ενισχύεται ο πλούτος, η ζωτικότητα, η βιωσιμότητα, η ελκυστικότητα, η Μοναδικότητα της.
Η δημιουργία Open Mall στο κέντρο της Ελασσόνας, σε συνδυασμό με το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας και τις μεγάλες παρεμβάσεις στους οδικούς άξονες της πόλης, πρόκειται να αλλάξουν την μορφή της πόλης, όπως τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.
Με συνέργειες και συνεργασία συνεχίζουμε»