Τη δραματική κατάσταση των αγροτικών δρόμων μετά τις δυνατές βροχοπτώσεις της περασμένης εβδομάδας παρουσίασε ο δήμαρχος Ελασσόνας στον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση Θοδ. Λιβάνιο την περασμένη Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, παρουσία της βουλευτή Λάρισας και τομεάρχη Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής Ευ. Λιακούλη.

Ο κ. Γάτσας ενημέρωσε τον υφυπουργό για τις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές και τις καταστροφές στο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας, τις οποίες, όπως τόνισε, αδυνατεί να αποκαταστήσει ο Δήμος Ελασσόνας χωρίς τη βοήθεια του Υπουργείου.

Ζήτησε έτσι τη στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών για την αποκατάσταση του αγροτικού δικτύου, επισημαίνοντας το χαρακτήρα της περιοχής ως αμιγώς αγροκτηνοτροφικής, για να περιοριστεί η ζημία στην τοπική οικονομία.

Το αίτημα του Δήμου Ελασσόνας για έκτακτη επιχορήγηση εξαιτίας των θεομηνιών Δεκεμβρίου 2019 και Ιουλίου 2020 υποστήριξε η βουλευτής Λάρισας κ. Ευ. Λιακούλη, η οποία σημείωσε ότι οι δήμοι έχουν ανάγκη τη στήριξη του Υπουργείου, προκειμένου να ανταποκριθούν σε ακραία φαινόμενα, όπως αυτά που παρουσιάστηκαν στο Δήμο Ελασσόνας.