Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι προσπάθειες της Πολιτείας να στηρίξουν οικονομικά και ηθικά τους πληγέντες από τον σεισμό συμπολίτες μας, όπως έγινε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσα.

Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον κ. Πέτσα και να του ζητήσω τάχιστα να στηριχθούν οι οικογένειες που δοκιμάζονται από τον καταστροφικό σεισμό και παραμένουν στο ύπαιθρο.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους των συμπολιτών μου την Διοίκηση της ΚΕΔΕ για την οικονομική ενίσχυση που αποφάσισε να προσφέρει απλόχερα σε όλους τους κατοίκους του νομού, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την ευαισθησία της αλλά και τα άμεσα αντανακλαστικά της.

Η κίνηση αυτή του προέδρου κ. Δημ. Παπαστεργίου αλλά και όλων των μελών του Δ.Σ αποδεικνύει έμπρακτα τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν είναι άλλος από το να στέκεται δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του.

Σε ότι αφορά τα διάφορα σενάρια που ακούγονται για τον σεισμό και την εξέλιξη του θα ήθελα να ενημερώσω τους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών ότι δεν επιβεβαιώνονται από επίσημες πηγές, ενώ σε κατ’ ιδίαν συνομιλία που είχα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ καθηγητή κ. Ευθ. Λέκκα εμφανίστηκε καθησυχαστικός και βέβαιος για την ήπια εξέλιξη του φαινομένου.