Με τον προϊστάμενο του παραρτήματος ΕΛΓΑ Ν. Λάρισας κ. Μιχ. Λιόντο επικοινώνησε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις αποζημιώσεις των παραγωγών της επαρχίας Ελασσόνας από τον παγετό που σημειώθηκε στις αρχές Μαρτίου 2020 και το χαλάζι του Αυγούστου του ίδιου έτους.

Ο κ. Λιόντος ενημέρωσε τον δήμαρχο πως η Κυβέρνηση έχει δώσει εντολή να προηγηθούν όλων των εκτιμήσεων και των πορισμάτων του ΕΛΓΑ οι αποζημιώσεις των παραγωγών εξαιτίας του «Ιανού».

Όλες οι άλλες αποζημιώσεις θα καταβληθούν μετά τις αποζημιώσεις του Ιανού. Σχετικά με τα πορίσματα των ζημιών του Αυγούστου δήλωσε ότι θα κοινοποιηθούν σε δύο μήνες και η αποζημίωση θα καταβληθεί αμέσως μετά. Θα έχει προηγηθεί η αποζημίωση των ζημιών του παγετού του Μαρτίου, κατά προσέγγιση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο κ. Γάτσας δήλωσε: «Η περιοχή της Ελασσόνας στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα και οι καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις οδηγούν τους γεωργούς σε οικονομική αδυναμία, ασυνέπεια στις πληρωμές και ορισμένες φορές σε κοινωνική εξαθλίωση».

«Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να ενισχύσει τον ΕΛΓΑ με επιπλέον προσωπικό και τεχνικά μέσα, για να επισπεύσει τις πληρωμές», κατέληξε ο Δήμαρχος Ελασσόνας.