Εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 77 ετών από το Ολοκαύτωμα του Δομένικου Ελασσόνας από τους Ιταλούς φασίστες των κατοχικών δυνάμεων, στις 16 Φλεβάρη 1943, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί.

Το μνημόσυνο των εκτελεσθέντων 150 κατοίκων του χωριού πραγματοποιήθηκε στην ιστορική θέση «Καυκάκι» όπου έγιναν οι εκτελέσεις, με επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  κ. Χαρίτωνος, ομιλία για το ιστορικό της ημέρας και κατάθεση στεφάνων, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με ομιλίες και άλλες δράσεις στην Αίθουσα του «Παναγιώτειου» Πνευματικού Κέντρου Δομενίκου.

Οι  εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τον Δήμο Ελασσόνας και την Δημοτική Κοινότητα Δομενίκου, με την συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Διστόμου, Αραχωβας, Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς, Αντιπρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών.

Όπως ανέφερε «απαιτούμε Δικαιοσύνη! Δεν επαιτούμε! Πρέπει να πληρώσουν όλοι όσοι κάνουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όσα χρόνια και αν περάσουν!».

Παράλληλα, με την ιδιότητα του μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), ο Γ. Σταθάς μετέφερε τον χαιρετισμό του Πρόεδρου Μανώλη Γλέζου.