Εκδήλωση για τη βράβευση των τριών καλύτερων εκθέσεων των μαθητών του Γυμνασίου Δομενίκου, καθώς και των αριστούχων μαθητών κάθε τάξης του Γυμνασίου και Λυκείου Δομενίκου, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 79η επέτειο από το ολοκαύτωμα στο μαρτυρικό Δομένικο. 

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σκοπό είχε την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα που άπτονται της ιστορίας του τόπου και των προγόνων τους, με διαγωνισμό στην έκθεση, και την αποτύπωση μέσα από τα μάτια των μαθητών, των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά την περίοδο του 1943 στη θέση «Καυκάκι» στο μαρτυρικό Δομένικο. 

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας με αφορμή την εκδήλωση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ και συγχαίρω όλους τους μαθητές, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αποκτώντας γνώσεις και εφόδια για το μέλλον. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τέτοιου είδους δράσεις και επιτυγχάνουν ένα πολύ καλό επίπεδο στην όλη οργάνωση του διαγωνισμού, προτρέποντας τους μαθητές να αποτυπώσουν μέσα από τα δικά τους μάτια, την εξιστόρηση των γεγονότων.

Εξίσου σημαντικές είναι και οι βραβεύσεις των αριστούχων μαθητών, από πλευράς της οικογένειας του ήρωα Νικολάου Μπάμπαλη που τιμούν τη μνήμη του μ’ αυτό τον τρόπο. Η όλη εκδήλωση κρατά άσβεστη στη μνήμη όλων μας, τη θυσία των προγόνων μας, δίνει στη νέα γενιά κίνητρο να ασχοληθεί με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν, προσδίδοντας σεβασμό στην ιστορία του τόπου και αποδίδοντας τιμή στους αγωνιστές με κάθε τρόπο».  

Οι βραβευθέντες μαθητές στο Διαγωνισμό Έκθεσης: 

Πρώτο βραβείο:  Κουτσώνα Ευαγγελία  τ. Γεωργίου  ( Β Γυμνασίου) 

Δεύτερο βραβείο: Μπακλαβά Γεωργία τ. Δημητρίου ( Β Γυμνασίου) 

Τρίτο Βραβείο: Σδάνη Καίτη  τ. Νικολάου (Β Γυμνασίου)  

Οι βραβευθέντες αριστούχοι μαθητές του Γυμνάσιου Δομενίκου: 

Α’ Γυμνασίου: Ζερδαλή Θεοδώρα τ. Αθανασίου ( 19 13/14 ) 

Β’ Γυμνασίου: Τσούκα Ευλαμπία τ. Ιωάννη ( 19 11/14 )  

Γ’ Γυμνασίου: Λυγούρα Καλλιόπη τ. Ιωάννη ( 19 11/14 ) 

Οι  βραβευθέντες αριστούχοι μαθητές του Λυκείου Δομενίκου: 

Α’ Λυκείου: Στεφανίδη Βασιλική τ. Ιωάννη ( 19 8/10 ) 

Β’ Λυκείου: Μαγαλιού Αικατερίνη τ. Αθανασίου ( 19 8/10 )  

Γ’ Λυκείου: Παππά Μελίνα τ. Λεονάρδου ( 19 8/10 ) 

Σαπουνά Ειρήνη τ. Θεοδώρου ( 19 8/10 ) 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, η Βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Άννα Βαγενά, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Β. Πινακάς, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ελασσόνας κ. Κων. Κορακίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Παιδής, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Φρ.  Καρκαβανίδου-Σκρέτα, ο Αν. Διευθυντής Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Ν. Ζέρβας, ο Υποδιευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας Αστυνομικός Αγ. Χαρακόπουλος, ο Εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας ο Διοικητής Πόλεων Λάρισας Νικ. Μητσογιάννης, ο Διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Χρ. Ζουναλής, ο πρόεδρος της κοινότητας Δομενίκου κ. Ευ. Ψωμιάδης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας Ν. Λάρισας κ. Βασ. Παπαδόπουλος, οι διευθυντές του Γυμνασίου Δομενίκου κ. Χρ. Ζαχαρίας και του Λυκείου Δομενίκου κ. Αστ. Φανίκος. 

Την εκδήλωση συντόνιζε ο κ. Απ. Παπαθανασίου και την παρακολούθησαν πολίτες και μαθητές.