Τυχεροί όσοι παρακολούθησαν χθες την Κυριακή 27 Ιουνίου, στο λιμάνι του Βόλου την συναυλία του κουαρτέτου Fortissimo, που προσέφερε μια μαγευτική καλοκαιρινή βραδιά με τους Βολιώτες να λικνίζονται με τις ιδιαίτερες μουσικές εκτελέσεις των τριών βιολιών και το βιολοντζέλο του γνωστού γυναικείου κουαρτέτου από τη Θεσσαλονίκη.

Ένα ειδυλλιακό καλοκαιρινό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα δημιουργήθηκε με φόντο την πεζογέφυρα του λιμενοβραχίονα μπροστά από το κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία μεταμορφώθηκε σε μια υπαίθρια γκαλερί για την εκδήλωση του προγράμματος «EUchanges Thessaly».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός στην εισαγωγική του ομιλία μίλησε για την έννοια της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σπουδαιότητα του χρηματοδοτικού εργαλείου του ΕΣΠΑ που αποτελεί το όχημα έργων υποδομών και πολιτισμού που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Θεσσαλίας. 

Έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας που χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκούς πόρους εκτέθηκαν με ένα πρωτότυπο τρόπο στην πεζογέφυρα του λιμενοβραχίονα δημιουργώντας ένα αψιδωτό εμβληματικών έργων και συμβολίζοντας τη «γέφυρα» στην αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Θεσσαλίας που εξασφαλίζει η Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Αντίστοιχη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και την προηγούμενη βραδιά του Σαββάτου στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου στην είσοδο από το Μπούρτζι με τις μουσικούς του κουαρτέτου να εντυπωσιάζουν το κοινό με το ταλέντο τους και τη σκηνική παρουσία τους. 

Η συναυλία στο Βόλο σηματοδότησε την αυλαία των μεγάλων εκδηλώσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος «EUchanges Thessaly»το οποίο μετά από το ταξίδι του σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Σκιάθο ολοκλήρωσε τις δράσεις του για την αναγνωρισιμότητα των έργων που συγχρηματοδοτούνται στην Θεσσαλία από την Πολιτική Συνοχής μέσω του ΕΣΠΑ. 

Το πρόγραμμα «EUchanges Thessaly» αφορά στην αναγνωρισιμότητα των έργων που συγχρηματοδοτούνται στην Θεσσαλία από την Πολιτική Συνοχής μέσω του ΕΣΠΑ. Η πολιτική συνοχής είναι η βασική πολιτική επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της οποίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, την προγραμματική περίοδο 2014-2020 έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά έργα που αλλάζουν τη ζωή των Θεσσαλών πολιτών στην καθημερινότητά τους. Έχει απτά αποτελέσματα στον τόπο κατοικίας τους, τους αγγίζει στην καθημερινότητα τους οπότε απαντάει ξεκάθαρα και άμεσα στο ερώτημα σε τι μας ωφελεί η συμμετοχή μας στην ΕΕ, ειδικά σε μια περίοδο που η Ελλάδα σταθεροποιείται μετά από μια πολύχρονη οικονομική κρίση, που έθετε την ΕΕ στον καθημερινό δημόσιο διάλογο όχι με πάντα με θετικό τρόπο.