Καταγγελίες για υπόπτους χειρισμούς της Δικαιοσύνης στην  υπόθεση του 52χρονου Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, από τους Νέους Πόρους,  ερευνούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα αρμόδιες διωκτικές αρχές γράφει η εφημερίδα Καθημερινή στο σημερινό της φύλλο.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ελέγχονται πρόσφατες αποφάσεις της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας και Πειραιά, με βάση τις οποίες διαγράφηκε χρηματική ποινή 20 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στον «Έλληνα Εσκομπάρ» για τη μεταφορά 5,50 τόνων κοκαΐνης με το αλιευτικό σκάφος «Africa I», τον Ιούλιο του 2004. Από τα νέα στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα, προκύπτει συγκεκριμένα ότι στα τέλη Μαρτίου 2016, η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας προχώρησε σε διαγραφή της ποινής των 20 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στον Αλέξανδρο ή «Αλέκο» Αγγελόπουλο με το αιτιολογικό ότι η επιβολή της χρηματικής ποινής «συγχωνεύτηκε» με απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά και άρα αρμόδια για την επιβολή του προστίμου ήταν η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά. Στο σχετικό έγγραφο υπήρχε η επισήμανση ότι το πρόστιμο των 20 εκατ. ευρώ είχε βεβαιωθεί στη ΔΟΥ Κατερίνης, όπου υπάγεται ο 52χρονος.

Όμως τέσσερις ημέρες μετά την απόφαση της Εισαγγελίας της Αθήνας, η Εισαγγελία του Πειραιά αντί να επικυρώσει το πρόστιμο προχώρησε στην ανάκλησή του, ζητώντας από τη ΔΟΥ Κατερίνης να άρει τη δέσμευση ακινήτων, λογαριασμών και μετοχών του 52χρονου. Το σχετικό έγγραφο-απόφαση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Παρακαλούμε για την έκδοση ΤΑΦΕ (Ταμειακού Φύλλου Επιστροφής) του χρηματικού καταλόγου, με τον οποίο βεβαιώθηκαν στη ΔΟΥ Κατερίνης η χρηματική ποινή των 20 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε με τη συγχωνευτική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά».

Ο Αγγελόπουλος, ιδιαίτερα γνωστός στον Πλαταμώνα όπου, όπως λέγεται, δραστηριοποιείται και επιχειρηματικά μέσω συγγενών και φίλων, είχε αποφυλακιστεί τον Ιούνιο του 2015, ύστερα από 11 χρόνια κάθειρξη, αλλά συνελήφθη εκ νέου στους Νέους Πόρους, τον Σεπτέμβριο του 2015, ύστερα από αναίρεση που άσκησε στον Άρειο Πάγο η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά.

Λ.Ε.