Χαμηλές θερμοκρασίες, τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Ειδικότερα, τη Δευτέρα, παραμονή των Χριστουγέννων, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ βαθμιαία στην ανατολική νησιωτική χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αργά τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Χιόνια θα πέσουν από το βράδυ στα βόρεια ορεινά και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7, στρεφόμενοι τις βραδινές ώρες από τα βόρεια σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ανήμερα τα Χριστούγεννα, στα δυτικά, στα κεντρικά, στα βόρεια και στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα βόρεια και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά ημιορεινά. Τα φαινόμενα στα βόρεια από τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο πιθανώς 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από το βορρά προς το νότο και παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.
Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου προβλέπονται νεφώσεις και τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

naftemporiki.gr