«Επειδή τα τελευταία εικοσιτετράωρα βλέπει το φως της δημοσιότητας παρασκήνιο σχετικά με τις άδειες του αμετανόητου αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη Κουφοντίνα, θέλω να υπογραμμίσω ότι δημιουργείται η εντύπωση ότι η συντεταγμένη πολιτεία εκβιάζεται από τρομοκράτες. Το κράτος δικαίου δεν μπορεί να καθίσταται όμηρος εκβιαστών». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας τις εργασίες της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει από τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Χρήστο Καλούσιο, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «οι εργασίες της Συνέλευσης λαμβάνουν χώρα σε μια εποχή που έχουμε έξαρση των φαινομένων βίας και ανομίας. Το αστυνομικό δελτίο κυριαρχεί στις ειδήσεις των 8 και πλέον η αύξηση της εγκληματικότητας από την πρωτεύουσα μέχρι το τελευταίο χωριό καταγράφεται και στα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ. 

Δυστυχώς, η πραγματικότητα αυτή δεν είναι φυσική νομοτέλεια, αλλά αποτέλεσμα των ιδεοληψιών και παρωχημένων στερεοτύπων για να μην πω “εκλεκτικών συγγενειών” ορισμένων συνιστωσών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με το περιθώριο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που είχε γίνει φόβος και τρόμος για τους μπαχαλάκηδες, κατ’ απαίτηση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επίσης και η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας για τρομοκράτες και βαρυποινίτες. Στο ίδιο πνεύμα και οι νομοθετικές τους πρωτοβουλίες με τον “νόμο Γαβρόγλου” για το άσυλο ανομίας στα πανεπιστήμια και τον “νόμο Παρασκευόπουλου” με τον οποίο βγήκε από τη φυλακή κάθε είδους εγκληματίας».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την αναφορά του κ. Καλούσιου στις ελλείψεις σε ατομικό εξοπλισμό και οχήματα, υπενθύμισε τις «πρόσφατες δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα για όλους τους αστυνομικούς εντός εξαμήνου, για 1.000 νέα περιπολικά εντός ενός χρόνου και για προσλήψεις νέων αστυνομικών. Ταυτόχρονα έχουμε δεσμευτεί ότι θα καταργήσουμε τους νόμους Γαβρόγλου και Παρασκευόπουλου, θα επανασυστήσουμε την ομάδα ταχείας επέμβασης των δικυκλιστών της ΔΕΛΤΑ και θα ενισχύσουμε την ΔΙΑΣ». 

Ο Θεσσαλός πολιτικός κατέληξε λέγοντας ότι «για τη ΝΔ η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στου πολίτες είναι προϋπόθεση δημοκρατίας. Η ασφάλεια είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και ως τέτοιο θα πρέπει να προστατεύεται».

Φωτ. 1-4. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στο βήμα της Γ.Σ.

Φωτ. 5. Ο τομεάρχης της ΝΔ με τον πρόεδρο της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ιωάννη Κατσιαμάκα και τον Γραμματέα κ. Κων/νο Πλατιά.

Φωτ. 6. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με το προεδρείο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας και εκπροσώπους τους στο ανώτατο συνδικαλιστικό τους όργανο.