Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα νωρίς το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, λίγο πριν την αναχώρηση λεωφορείου, για τη Λάρισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες λόγω της αναστολής δρομολογίων από τον ΟΣΕ ολοένα και περισσότεροι επιβάτες απευθύνονται στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, ώστε να κινηθούν (με συγκεκριμένα, πρωϊνά συνήθως δρομολόγια) σε γειτονικές πόλεις, λόγω εργασίας κυρίως, αλλά και για λόγους υγείας. Ωστόσο, εξαιτίας των περιορισμών που έχουν τεθεί, η δυνατότητα μεταφοράς αφορά ποσοστιαία στο 65% των θέσεων των λεωφορείων.

Σήμερα το πρωί, δύο άτομα, επιπλέον του καθορισμένου αριθμού των επιβατών, ήθελαν να ταξιδέψουν, φθάνοντας στο ΚΤΕΛ, λίγο πριν τις επτά το πρωί και πριν ουσιαστικά την αναχώρηση του λεωφορείου για Λάρισα.

Υπήρξε συνομιλία και ερωτήματα προς τους υπευθύνους, για τη δυνατότητα ταξιδιού, ωστόσο υπήρξε άμεση αντίδραση επιβάτη- συμπολίτη, ο οποίος απευθύνθηκε και στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ και ο οποίος διαπίστωσε ότι εάν μεταφέρονταν και οι άλλοι επιβάτες, θα υπήρχαν υπεράριθμοι στο συγκεκριμένο λεωφορείο. Μάλιστα, ενημέρωσε και την Αστυνομία, περιπολικό της οποίας, με υπαλλήλους, μετέβησαν στο χώρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, αλλά δεν διαπίστωσαν υπεράριθμους , καθώς δεν ξεκίνησε καν το δρομολόγιο, οπότε δεν βεβαιώθηκε σχετική παράβαση.

Οι επιπλέον επιβάτες, ταξίδεψαν για Λάρισα με μικρό λεωφορείο που δρομολογήθηκε γι ΄αυτό το σκοπό, λίγα λεπτά αργότερα. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ σε ελάχιστα δρομολόγια, όπως τα πρωϊνά η πληρότητα σχεδόν αγγίζει το απόλυτο με τα όρια που τίθενται λόγω του κορωνοϊού, σε όλα τα υπόλοιπα, το σύνολο των επιβατών, δεν ξεπερνά μονοψήφια νούμερα!

magnesianews.gr