Μία σοβαρή ενδοκυβερνητική δυσλειτουργία αποκάλυψε χθες το πρωί η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, προς τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη.

Το θέμα της ερώτησης ήταν τα χρέη διάφορων Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων που αποτελούν μεγάλο βραχνά για τους αγρότες, οι οποίοι με τη σειρά τους κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό μέσα στην καλλιεργητική περίοδο, λόγω των χρεών των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ. Ο κ. Κωνσταντόπουλος μεταξύ άλλων ζήτησε από τον Υφυπουργό να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα σχετικής σύσκεψης που έλαβε χώρα χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, για να λάβει έκπληκτος την απάντηση από τον κ. Κόκκαλη πως… δε γνωρίζει γιατί ουδέποτε κλήθηκε σε αυτή!

Πρωτοφανές γεγονός, για το οποίο συνεργάτες του Λαρισαίου πολιτικού απέδιδαν σε «ΣΥΡΙΖΑϊκό δάχτυλο» ο οποίος προσπαθεί να «καπελώσει» την προσπάθεια που καταβάλλεται εδώ και καιρό, για την επίλυση αυτού του σοβαρού ζητήματος. «Ο κ. Κόκκαλης έχει καταθέσει συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρόταση, η οποία αφενός θα μεριμνά για την είσπραξη οφειλομένων από τη ΔΕΗ, αλλά από την άλλη θα διασφαλίζει και το μείζον ζήτημα πως οι αγρότες δεν πρέπει να γίνουν θύματα αυτής της κόντρας μεταξύ της επιχείρησης ηλεκτρισμού και των ΤΟΕΒ. Θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες για την κακοδιαχείριση, να εισπραχθούν τα οφειλόμενα από τη ΔΕΗ, αλλά προπαντός να μην διαταραχθεί στο παραμικρό η καλλιεργητική περίοδος» σημείωναν με νόημα συνεργάτες του υφυπουργού.

Υπενθυμίζουμε ότι προ ημερών ο Λαρισαίος κυβερνητικός παράγοντας είχε διαφοροποιηθεί ανοιχτά για το θέμα των ελέγχων στη φέτα, αμφισβητώντας σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγ. Αποστόλου, τονίζοντας ότι οι έλεγχοι έπρεπε να είχαν γίνει… χθες. Λίγο αργότερα ήρθαν και οι παραιτήσεις της διοίκησης του ΕΛΓΟ Δήμητρα για να τον επιβεβαιώσουν. 

Με πληροφορίες από Ελευθερία