Σημαντική αύξηση αφίξεων τουριστών κατά 47% καταγράφει η Θεσσαλία στο πρώτο 5μηνο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός Τουρισμού κ. Eλενα Κουντουρά.
Τα τελευταία 3 χρόνια εφαρμόζουμε μια εθνική πολιτική στον τομέα του τουρισμού που αυξάνει κάθε χρόνο κατά 2 εκατομμύρια τους επισκέπτες στη χώρα μας, επισήμανε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Αλατζά. Και φέτος τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα θα πετύχει νέο ιστορικό ρεκόρ.
Σχολιάζοντας τα θετικά στοιχεία που καταγράφει ο τουρισμός η κ. Κουντουρά ανέφερε πως η χώρα μας ξεπέρασε το φράγμα των 30 εκατ. αφίξεων το 2017, τονίζοντας ότι ο τουρισμός είναι μια δύναμη κάθε εθνικής οικονομίας, δημιουργεί θέσεις εργασίας και συμπαρασύρει και άλλους τομείς στην ανάπτυξη, όπως το εμπόριο, η εστίαση και οι μεταφορές.
Σύμφωνα με στοιχεία άνοδο 20,4% καταγράφουν στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2018 οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ξεπερνώντας τις 4,5 εκατ. αφίξεις. Την ίδια περίοδο, όπως σημείωσε η Υπουργός Τουρισμού, καταγράφηκε αύξηση πάνω από 10% στην κερδοφορία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε επίσης  στην αύξηση των αφίξεων και εσόδων σε περιοχές που είναι λιγότερο δημοφιλείς. Όπως είπε στη Δυτική  Ελλάδα σημειώθηκε αύξηση 150%, στην Ήπειρο 58%, στην Αν. Μακεδονία-Θράκη 91% και στη Θεσσαλία 47%. «Τα τελευταία τρία χρόνια προσπαθήσαμε και το καταφέραμε να ενισχύσουμε προορισμούς που με μέχρι πρότινος δεν είχαν τουριστική ταυτότητα», κατέληξε η Υπουργός Τουρισμού.
Τέλος, η κ Κουντουρα, σχολιάζοντας την τελευταία ένταση στις ελληνορωσικές  σχέσεις και πως θα επηρεάσει τις αφίξεις των Ρώσων τουριστών, είπε ότι γενικώς οι γεωπολιτικές αναταράξεις δεν ευνοούν τον τουρισμό. «Εμείς επιδιώκουμε τη σταθερότητα και τις καλές διμερείς σχέσεις» πρόσθεσε η Υπουργός Τουρισμού.


Πηγή: left.gr