Τελευταία ημέρα του Απριλίου και ο καιρός σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, είναι ζεστός, με κύρια χαρακτηριστικά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά και την αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα.

Άνοδο κατά 4 με 5 βαθμούς Κελσίου σημείωσε η θερμοκρασία σήμερα Μεγάλη Παρασκευή  στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε σχέση με τη Μεγάλη Πέμπτη, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ο  χάρτης που ακολουθεί παρουσιάζει τις μέγιστες θερμοκρασίες που κατέγραψαν 412 αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί, με τις υψηλότερες τιμές να καταγράφονται στην Κρήτη όπου η θερμοκρασία έφτασε τους 35 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Ηράκλειο.



Σε αρκετές παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου η θερμοκρασία ήταν έως και 10 βαθμούς χαμηλότερη από τις αντίστοιχες ηπειρωτικές περιοχές μακριά από τη θάλασσα καθώς η επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας κυμαίνεται μεταξύ 16 και 17 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το meteo.gr, μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται και το Μεγάλο Σάββατο, ανήμερα την Πρωτομαγιά και την Κυριακή του Πάσχα 02/05 και πολύ πιθανό να σημειωθούν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ.

Η θερμοκρασία τόσο το Μέγα Σάββατο (01/05) αλλά και την Κυριακή του Πάσχα (02/05) αναμένεται να ξεπεράσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής και Νότιας χώρας θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

(in.gr)