Εντός της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται η οριστικοποίηση του σχεδίου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, από το υπουργείο Παιδείας.
Αυτή ήταν η πληροφόρηση που παρείχε, σε ερώτηση του KarditsaLive.Net, ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Λάρισας κ. Βραχνάκης, ο οποίος μετείχε και στην επιτροπή που κατέθεσε την τελική πρόταση στο υπουργείο, για την συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Λάρισας και το ΤΕΙ Στ. Ελλάδας.
Συγκεκριμένα ο κ. Βραχνάκης και με βάση την πληροφόρηση που έχει και ο ίδιος, τόνισε ότι το υπουργείο θα έχει ολοκληρώσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, το σχέδιό του για το νέο Πανεπιστήμιο και θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.
Ακόμα μας είπε ότι το αναμενόμενο είναι να σταλεί στις συγκλήτους και των τριών υπό συγχώνευση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και πιθανότατα θα τεθεί σε διαβούλευση, πριν παρθούν οι οριστικές και αμετάκλητες αποφάσεις. Ξεκαθάρισε όμως ότι όλα αυτά τα βήματα είναι θέμα υπουργείου, όπως και το χρονοδιάγραμμα που θα ξεκινήσουν και θα διαρκέσουν. Η ανακοίνωση όμως του σχεδίου αναμένεται άμεσα.
Θυμίζουμε ότι το πανεπιστήμιο υπό την νέα του μορφή θα αρχίσει να λειτουργεί από την ακαδημαϊκή περίοδο 2019-2020.


Karditsalive.net (Π.Κ.)