Τέλος μπαίνει στην νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από την 1η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε η άρση μιας σειράς μέτρων.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς, αφού αναφέρθηκε επίσης στην βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων, σημείωσε ότι αυτό επιτρέπει προσεκτικές άρσεις των περιορισμών, υπογραμμίζοντας εμφατικά ότι «αυτό δεν σημαίνει το τέλος της πανδημίας».

Ποια μέτρα αίρονται:

- Από το Σάββατο (12/6) επεκτείνεται το ωράριο στο curfew (απαγόρευση κυκλοφορίας). Θα αρχίζει στη 1.30 το πρωί και θα ολοκληρώνεται στις 05.00.

- Από την 1η Ιουλίου σταματάει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

- Από το Σάββατο (12/6) επιτρέπεται η μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης όπου θα βρίσκονται καθήμενοι πελάτες.

- Από το Σάββατο (12/6) ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές όπου υπάρχουν δύο ελεύθερες δίοδοι.

- Από το Σάββατο (12/6) αυξάνεται το ποσοστό σε χώρους θεάματος και ακροάματος

Όσον αφορά στις εμποροπανηγύρεις, θα επιτρέπονται μόνο όταν το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στις περιφερειακές ενότητες ξεπερνά το 50%

- Από τις 14/6 αρχίζουν οι πρακτικές εργασίες φοιτητών.

- Από τον Ιούλιο θα αυξηθεί και το όριο τον παρευρισκομένων σε εκδηλώσεις, όπως τα γαμήλια γλέντια, καθώς από 100 άτομα που είναι τώρα ο αριθμός, θα ανεβεί στα 300. 

Ανοίγουν πάνω από 400.000 ραντεβού

Αναμένεται να ξεπεράσουμε, σήμερα, για ακόμα μία φορά, τους 100.000 εμβολιασμούς, ενώ το 23,7% των Ελλήνων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι από σήμερα ανοίγουν κι άλλα ραντεβού –πάνω από 400.000– με τα εμβόλια της Pfizer, της Johnson & Johnson και της Moderna, ενώ από αύριο Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 25 -29 χρόνων για τα τρία παραπάνω εμβόλια.

Έκανε επίσης λόγο για μείωση κρουσμάτων σε όλες τις περιφέρειες, τόνισε ότι ο εβδομαδιαίος κυλιόμενος μέσος όρος ανέρχεται σε 1.056 κρούσματα, ενώ η διάμεση ηλικία είναι στα 36 έτη.

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ