Ψηφίστηκε επί της αρχής του με 149 ψήφους υπέρ, 121 κατά και τρία «παρών» (σε σύνολο 273 ψηφισάντων βουλευτών) το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις». 

Η αρχή του νομοσχεδίου, ψηφίστηκε κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησαν ΝΔ και ΔΗΣΥ. Στο νομοσχέδιο ενσωματώθηκαν εννέα τροπολογίες, εκ των οποίων οι τροπολογίες για τη θέσπιση νέου συστήματος διορισμού και προσλήψεων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και για τον διορισμό υποψήφιων εκπαιδευτικών Α.Σ.Ε.Π. έτους 2008. 

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει τροπολογία με βάση την οποία, θα δικαιούνται άδειας μητρότητας τρεισήμισι μηνών και οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί, όπως οι μόνιμες εκπαιδευτικοί μετά τη λοχεία.

 * Εν τω μεταξύ επαμφοτερίζουσα, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Ζησ. Μαμούρη με αφορμή την κατάργηση τελικά του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας. 

Η τοποθέτηση του κ. Καλογιάννη κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας προκλήθηκε από τις ερωτήσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις γύρω από τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας με αφορμή και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που αναμενόταν να ψηφισθεί χθες βράδυ στην Ολομέλεια. 

Ο κ. Καλογιάννης απαντώντας σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης εξέφρασε την εκτίμηση το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι έλαβε υπόψη του «την αρνητική τοποθέτηση του κ. Μαμούρη και του Πρυτανικού Συμβουλίου» που δεν επέτρεψαν τελικά τη διατήρηση του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων, με αποτέλεσμα να καταργηθεί με τη συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων.

Eλευθερία