Με την στήριξη και την μεγάλη συμμετοχή των μελών της, συνεχίζει τη δημιουργία των νομαρχιακών παραρτημάτων της η ΟΤΟΕ σε όλη τη χώρα για τη συσπείρωση και την ενότητα των τραπεζοϋπαλλήλων σε κάθε μελλοντική διεκδίκηση, με κάθε νόμιμο και συνδικαλιστικό μέσο, που θα αφορά στη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής του Νομαρχιακού Παραρτήματος της Ομοσπονδίας στον νομό Λάρισας Αθανάσιος Κώτσιος, "η ΟΤΟΕ συνεχίζει δυναμικά και αποτελεσματικά την αυτοοργάνωσή της κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τον κλάδο μας και μάλιστα σε μία εποχή που απαιτείται ενότητα και συλλογικότητα.

Σκοπός της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων Ελλάδας είναι να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερα Νομαρχιακά Παραρτήματα
σε όλη την επικράτεια, ώστε όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι μέλη της ΟΤΟΕ να έχουν άμεση ενημέρωση και συμμετοχή στις εκδηλώσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιεί η ΟΤΟΕ.

Είναι γεγονός ότι η ΟΤΟΕ τον μήνα Νοέμβριο ίδρυσε 5 Νομαρχιακά Παραρτήματα.

Στις 11.11.2019 ιδρύθηκε το Νομαρχιακό Παράρτημα στον νομό Καρδίτσας, στις 12.11.2019 στον νομό Φθιώτιδας, στις 13.11.2019 στον νομό Εύβοιας και στις 14.11.2019 στον νομό Λακωνίας.

Σήμερα, 27.11.2019 το κλιμάκιο της ΟΤΟΕ αποτελούμενο από τους συναδέλφους, Αρβανίτη Γεώργιο, Κυριάκο Μούτση, Μιχάλη Ορολογά και Γεώργιο Κουτσιάκα ίδρυσε ένα ακόμη Νομαρχιακό Παράρτημα ΟΤΟΕ στον Νομό Πέλλας.

Η συμμετοχή των τραπεζοϋπαλλήλων στις αρχαιρεσίες των Νομαρχιακών Παραρτήματων ΟΤΟΕ και στους 5 νομούς ήταν εντυπωσιακή και μαζική."