Στην σύλληψη του επικίνδυνου ληστή ο οποίος είχε «χτυπήσει» την τράπεζα στην Μητροπόλεως προχώρησε σήμερα Δευτέρα (27/9) η Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Σεπτεμβρίου δύο άτομα εισέβαλαν με όπλα στα χέρια σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Μητροπόλεως 53, ακινητοποίησαν όσους ήταν παρόντες και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό.

«Είμαι καταζητούμενος»

Από την εξαφάνισή του και μετά, φέρεται να εμπλέκεται σε τουλάχιστον δύο ληστείες τραπεζών: Στις 10 Αυγούστου στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα, όπου δύο ληστές με την απειλή καλάσνικοφ και περιστρόφου αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και στις 18 Αυγούστου σε τράπεζα στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, όπου ένας ληστής με την απειλή οπλοπολυβόλου αφαίρεσε επίσης άγνωστο χρηματικό ποσό.

«Είμαι καταζητούμενος» , είχε πει ο... αριστερόχειρας δράστης σε μια από τις δύο ένοπλές ληστείες, θέλοντας να κάνει κατανοητό στους υπαλλήλους της τράπεζας πως δεν είχε τίποτα να χάσει, δηλώνοντας εμμέσως πως ήταν έτοιμος για όλα.

Γι' αυτό τον λόγο στην υπόθεση της ληστείας στην «καρδιά» της πρωτεύουσας μπήκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ποιος είναι ο 33χρονος με το τατουάζ

Ο βασικός ύποπτος για τη ληστεία στην τράπεζα της Μητροπόλεως έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για ένοπλες ληστείες, συμπλοκές με αστυνομικούς και κατοχή ενός μικρού οπλοστασίου στο Κολωνάκι, και τον αναζητούσαν προκειμένου να τον συλλάβουν.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στο Κολωνάκι που συνελήφθη είχε υποστηρίξει πως είχε αποθηκεύσει τον οπλισμό για λογαριασμό του 33χρονου αντιεξουσιαστή στο πλαίσιο της συντροφικής αλληλεγγύης

Έχει κηρυχθεί δραπέτης από τις 3 Αυγούστου, όταν παραβίασε την 4η άδεια που είχε λάβει από τις φυλακές της Λάρισας, και σε χρονικό διάστημα… 42 ημερών φαίνεται να έχει εισβάλει σε τρεις τράπεζες αποκομίζοντας χρηματικό ποσό που κυμαίνεται στα 35.000 ευρώ.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο ληστής με το τατουάζ -το οποίο δεν καλύπτει- δεν ενδιαφέρεται για το εάν θα αναγνωριστεί, γεγονός που τον καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο σε περίπτωση που βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με αστυνομικούς.

athensmagazine.gr