10/4 ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ – ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η FRONTEX ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε. – ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας την δολοφονική συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας ξεκίνησε τις απελάσεις προσφύγων. Την ίδια στιγμή, προσπαθώντας να κάμψει τις αντιστάσεις και να αντιστρέψει το κλίμα αλληλεγγύης στην ελληνική κοινωνία, εξαπολύει επίθεση λάσπης και τρομοκρατίας κατά των αλληλέγγυων, στοχοποιεί το «Συντονισμό για το Προσφυγικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων», επιστρατεύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς προκειμένου να μεταφερθούν δια της βίας οι πρόσφυγες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αρωγό σε αυτή την προσπάθεια, βρίσκει την Χρυσή Αυγή που, εκμεταλλευόμενη τις κινήσεις της κυβέρνησης, προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Χίο αλλά και στον Πειραιά είναι ενδεικτικά: τραμπουκισμοί σε πρόσφυγες και αλληλέγγυους, προκλητικές συγκεντρώσεις και επιθέσεις στο αντιφασιστικό κίνημα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι αντιπολεμικές-αντιιμπεριαλιστικέςσυγκεντρώσεις στις 10 Απρίλη σε όλη την Ελλάδα, αποκτούν τεράστια σημασία. Η μαζικότητά τους αποτελεί απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ και μπλόκο στις φασιστικές συμμορίες.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και τις πορείες στις 10 Απρίλη.

Αττική: 12:00 συγκέντρωση στα γραφεία της Frontex (μεταξύ Ε1 και Ε2 πυλών στο λιμάνι) και πορεία στον Πειραιά.

Χανιά, αντινατοϊκή κινητοποίηση στη βάση της Σούδας: πλ. Αγοράς στις 12 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει πορεία στις 2μμ από το Μαράθι.

Θεσσαλονίκη: συγκέντρωση 6 μμ στο 3ο Σώμα Στρατού, στη Λεωφόρο Στρατού 1, πορεία και συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στις 8.30 μμ στο άγαλμα Βενιζέλου με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.

Πάτρα: συγκέντρωση στην Πλ. Όλγας στις 12μ και πορεία προς το Βρετανικό Προξενείο και τη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου.

Λάρισα: πανθεσσαλική αντιπολεμική διαδήλωση στις 11 πμ. στο χώρο διαμονής προσφύγων στο στρατόπεδο του Κουτσόχερου. Αναχώρηση διαδηλωτών από τα Τρίκαλα στην πλατεία Κιτριλάκη στις 10:30 π.μ.

Κοζάνη: στις 12 μ στην κεντρική πλατεία της πόλης.