Το Σάββατο 24/07/2021 και ώρα 19:30 στο Δημοτικό Σχολείο της Καλλιπεύκης, στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της σειράς κόμικς “1800” του Θανάση Καραμπάλιου, βραβευμένου με τον τίτλο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη εν έτει 2019.

Ο δημιουργός θα μιλήσει για το σύνολο της έως τώρα δουλειάς του, μια ενήλικη μυθοπλασία που διαδραματίζεται στους ταραγμένους χρόνους της προεπαναστατικής Θεσσαλίας, και θα παρουσιάσει το πέμπτο βιβλίο της σειράς 1800, Μαύρα Καράβια.

Ο Γιάννης Κουκουλάς, ιστορικός τέχνης, διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας – ΑΣΚΤ αναφέρει χαρακτηριστικά στην Εφημερίδα των Συντακτών: «Και πράγματι, η ιστορία του Καραμπάλιου είναι εντυπωσιακή καθώς φωτίζει λεπτομέρειες της περιόδου, μικρές και μεγάλες, με την τεκμηρίωση και την ακρίβειά της. Από τις φουστανέλες και τα όπλα της εποχής μέχρι τις επιπλώσεις των σπιτιών και την αρχιτεκτονική των κτιρίων και από τις συμπεριφορές των ανθρώπων σε οικογενειακό επίπεδο μέχρι την κοινωνική διάρθρωση, οι πληροφορίες που αποκομίζει ο αναγνώστης είναι μοναδικές. Ακόμα πιο σημαντική, όμως, είναι η ίδια η πλοκή καθώς αφορά ένα εγχώριο «γουέστερν», μια ντόπια «αστυνομική περιπέτεια» αλλά χωρίς ένστολους κρατικούς υπαλλήλους, μια ιστορία καταδίωξης και εκδίκησης στις πλαγιές των ελληνικών βουνών.»

Η σειρά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις JEMMA PRESS.

Για τη σειρά θα μιλήσουν:

Βούλα Παπαδόντα, Φιλόλογος, Πρόεδρος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ».

Θανάσης Καραμπάλιος, δημιουργός της σειράς.

Παράλληλα, το πρωί της ίδιας μέρας στις 11.00  στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καλλιπεύκης ο δημιουργός θα κάνει εργαστήρι κόμικς για παιδιά.