Τη Γέφυρα του Αλιάκμονα, του  μεγαλύτερου σε μήκους ποταμού εντός της Ελλάδας, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο έργο ολικής ενίσχυσης κι ανακατασκευής της γέφυρας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Γέφυρα Αλιάκμονα, οι εργασίες στην οποία ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2020, συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα αναβάθμισης 96 παλαιών γεφυρών, το οποίο ξεκίνησε ήδη από το 2019 και θα συνεχιστεί και τα επόμενα έτη.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο Υφυπουργός αρμόδιος για τις υποδομές Γιώργος Καραγιάννης και η Γενική Γραμματέας Υποδομών Μαρία-Έλλη Γεράρδη.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν και συνομίλησαν μαζί του, εκ μέρους της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ο Γενικός Διευθυντής κος Δημήτριος Γκατσώνης και ο Τεχνικός Διευθυντής κος Κώστας Καλογήρου, εκ μέρους της Κατασκευαστικής Κοινοπραξίας Μαλιακός-Κλειδί ο Διευθυντής κος Δ.Παπακριβόπουλος καθώς κι οι εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας “Άβαξ” κ.κ. Κ. Μιτζάλης, Κ. Λυσσαρίδης και N. Σπυριδωνάκος.

Ο Πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη των εργασιών στη γέφυρα, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους, που αναμένεται στα τέλη του 2022.

Στη μήκους 600 μέτρων γέφυρα Αλιάκμονα γίνεται πλήρης ανακατασκευή του φορέα της με αντικατάσταση του καταστρώματος και προσθήκη 6 νέων μεσόβαθρων και 2 ακρόβαθρων. Όλα τα καθαιρούμενα στοιχεία της γέφυρας απομακρύνονται κι ανακυκλώνονται, προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής.