«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους είναι το όχημα για την Ελλάδα που μέλλοντος, το θεμέλιο για την ανάπτυξη της χώρας, η οποία σε λίγα χρόνια δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη χώρα που παραλάβαμε το 2019».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, κατά την οποία συζήτησαν μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων που έχουν σχέση με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του δημοσίου, την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων καθώς επίσης και το ζήτημα των προσλήψεων στο δημόσιο.

«Το Ελληνικό Δημόσιο αποτελεί πυξίδα για την πρόοδο της χώρας μας και η ψηφιακή επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων είναι ζωτικής σημασίας. Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με τη Microsoft, υλοποιεί ένα πρόγραμμα ψηφιακής επιμόρφωσης 5.000 συνολικά δημοσίων υπαλλήλων. Θέλουμε το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις της νέας Δημόσιας Διοίκησης.

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται η νέα διαδικασία προσλήψεων στο δημόσιο, με την οποία συγκεντρώνονται οι ανάγκες όλων των φορέων του για προσωπικό σε μία προκήρυξη και στη συνέχεια πραγματοποιείται ένας ηλεκτρονικός πανελλήνιος διαγωνισμός μέσω του ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος προσλήψεωναπό τρεισήμισι περίπου χρόνια που διαρκεί σήμερα σε μόλις ένα έτος. Ταυτόχρονα θα γίνεται τοποθέτηση των δημοσίων υπαλλήλων στη "σωστή" θέση με βάση τα προσόντα τους αλλά και τα ταλέντα και ενδιαφέροντά τους.

Το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της ΝΔ διασφαλίζει την αξιοκρατία στο δημόσιο, ενώ κατοχυρώνει τη διαφάνεια και ενισχύει την ακεραιότητα, μετατρέποντας τον δημόσιο τομέα σε μοχλό ανάπτυξης της χώρας. Πρέπει στο δημόσιο να ενισχύσουμε και να προωθήσουμε κουλτούρα αξιοκρατίας δημιουργώντας μηχανισμούς επιβράβευσης για εκείνους τους υπαλλήλους που είναι αποδοτικοί και καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια».

«Παρά τους εξωγενείς παράγοντες που δημιούργησαν μια νέα πραγματικότητα στη χώρα, και στις ζωές των Ελλήνων πολιτών, συνεχίσαμε την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού και αναπτυξιακού μας προγράμματος.

Οι Έλληνες γνωρίζουν πως αυτή η κυβέρνηση εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον για όλους», κατέληξε στη δήλωση της η κα Μπίζιου.