Σε διαδικτυακή εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΔ, με θέμα «Γυναίκες και trafficking, οργανωμένη δράση για να σπάσει η σύγχρονη σκλαβιά»  συμμετείχε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

«Η βία κατά των γυναικών είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο, επίμονο και καταστροφικό για τα θύματα. Βία λεκτική, σωματική, ψυχολογική, ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων και γάμοι ανηλίκων κοριτσιών. Οι εκφάνσεις της βίας είναι πολλές, ο κοινός παρονομαστής ένας, το θύμα είναι γένους θηλυκού.

Είναι χρέος να διδάξουμε στα νεαρά μας κορίτσια ότι δεν πρέπει ποτέ να επιτρέπουν σε κανέναν να υπονομεύει τα θεμελιώδη δικαιώματά τους, να βλάπτει το σώμα, την ψυχή και την αξιοπρέπειά τους. Στις γυναίκες θύματα βίας λέμε ότι δεν είναι μόνες. Εμείς και οι κρατικοί μηχανισμοί είμαστε εδώ για να τις στηρίξουμε να ξεπεράσουν το φόβο και τα τραύματά τους και να κερδίσουν τη ζωή που αξίζουν.

Η εμπορία ανθρώπων, το λεγόμενο trafficking τροφοδοτεί την ανάπτυξη του οργανωμένου εγκλήματος και είναι απειλή για την ασφάλεια, την υγεία, την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Είναι σημαντικό να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό με στοχευμένες επικοινωνιακές εκστρατείες και ταυτόχρονα να περάσουμε το μήνυμα σε αυτές τις γυναίκες ότι δεν είναι μόνες. Η εξάλειψη του φαινομένου της βίας είναι αγώνας καθημερινός και αφορά όλους μας.

Γυναίκες, από την Αφρική και άλλες χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, εξαπατώνται από τα κυκλώματα εμπόρων με ψευδείς υποσχέσεις για εργασία, περνούν παράνομα στη χώρα μας και καταλήγουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, εργασιακής σκλαβιάς και αναγκαστικής επαιτείας. Παλιότερα γνωρίσαμε το έγκλημα αυτό στη χώρα μας με την διακίνηση και εκμετάλλευση γυναικών από το λεγόμενο πρώην ανατολικό μπλοκ», επεσήμανε στην τοποθέτηση της η κα Μπίζιου.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει έμπρακτα τις κακοποιημένες γυναίκες και φέτος στα νοικοκυριά, που θα πάρουν το διπλάσιο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εντάσσονται, για πρώτη φορά, και γυναίκες θύματα βίας, που ζουν σε ξενώνες φιλοξενίας», κατέληξε η Λαρισαία πολιτικός.

Στο περιθώριο της τηλεδιάσκεψης η κα Μπίζου σε συνεργασία με την συνάδελφό της βουλευτή ΝΔ Μαγνησίας κα Ζέττα Μακρή ανέλαβαν την πρωτοβουλία να ενημερώσουν τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Εθνικό Εισηγητή για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων κ. Ηρακλή Μοσκώφ.