«Σήμερα θα προχωρήσουμε ένα βήμα ακόμα στα προληπτικά μέτρα. Θα ανακοινώσουμε την απαγόρευση-περιστολή των συναθροίσεων πάνω από έναν αριθμό ατόμων» δήλωσε στον Alpha ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Κι αυτό, όπως εξήγησε, γιατί «η σύσταση "μένουμε σπίτι" ακολουθείται από ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, αλλά όχι από όλους, κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.

Και πρέπει να δείξουμε σε όλους υπευθυνότητα, η οποία έρχεται και με την ατομική ευθύνη και με τη συλλογική ωριμότητα. Αν δεν υπάρξουν βήματα τέτοια που να δείχνουν πραγματικά ότι η κοινωνία μας αγκαλιάζει πραγματικά το "μένουμε σπίτι", θα αναγκαστούμε να πάρουμε και άλλα μέτρα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η καθολική απαγόρευση μετακινήσεων δεν είναι ένα από τα μέτρα που εξετάζονται.

Ως προς τον αριθμό των ατόμων για τα οποία θα ισχύσει η εν λόγω απαγόρευση, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι αυτός θα ανακοινωθεί σήμερα.

Σε δηλώσεις του και στον «Ant1», ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό σημείωσε πως «αξιολογούμε κάθε μέρα τη διασπορά και σκοπός μας είναι με τα μέτρα που λαμβάνουμε να υπάρξει μια επέκταση της διασποράς σε βάθος χρόνου, για να αποφευχθεί μια απότομη κορύφωση των περιστατικών. Αυτός είναι ο αγώνας που δίνουμε. Και ό,τι χρειαστεί θα το κάνουμε. Αν χρειαστεί να μείνουμε μακριά από άλλες εκδηλώσεις μέχρι και το Πάσχα, θα το κάνουμε» επανέλαβε ο Στέλιος Πέτσας.

Παράλληλα, προανήγγειλε «πολύ αυστηρά μέτρα» για αυτούς που κερδοσκοπούν ή παραβιάζουν τους κανόνες που έχουν τεθεί στην αγορά και προσπαθούν με πλάγιους τρόπους να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.

naftemporiki.gr