Η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ «Al Ramtha International Festival 10 Edition», που πραγματοποιήθηκε στην Ιορδανία από 1 έως 7/5/2016, στις πόλεις  Irbid, Amman, Petra και Aqaba. 

Εντυπωσίασε στην Ιορδανία η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης. Πριν από λίγες μέρες επέστρεψε από την Ιορδανία η χορευτική ομάδα της ΕΜΛΦ που συμμετείχε στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ «Al Ramtha International Festival 10 Edition».

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις πόλεις  Ίρμπιτ  (Irbid), Αμμάν (Amman), Πέτρα (Petra) και Άκαμπα (Aqaba), από 1η έως 7 Μαΐου 2016. Η αποστολή της ΕΜΛΦ από την πρώτη κιόλας στιγμή εισέπραξε την ευγένεια και την άψογη φιλοξενία των διοργανωτών αλλά και των κατοίκων της πόλης. Η χορευτική ομάδα της Ε.Μ.Λ.Φ.  στις παραστάσεις που συμμετείχε παρουσίασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πλούτο της ελληνικής μας παράδοσης. Η εναλλαγή των μουσικών και ρυθμικών μοτίβων καθώς και η χρωματική ποικιλία των παραδοσιακών φορεσιών εντυπωσίασαν. Οι χοροί της Αν. Ρωμυλίας, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας της Καππαδοκίας καθώς και των Ελληνικών Νησιών μάγεψαν και καθήλωσαν στην κυριολεξία το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε το φεστιβάλ.

Ιδιαίτερη τιμή για την Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης ήταν η διάκριση του χοροδιδασκάλου της κ. Σωτήρη Καραβασίλη. Η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ βράβευσε τον κ. Σωτήρη Καραασίλη για το άρτιο και εντυπωσιακό πρόγραμμα που παρουσίασε αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την εξαιρετική παρουσία της χορευτικής ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δέκα χρόνια που γίνεται αυτό το φεστιβάλ έχουν συμμετάσχει πολλές ελληνικές αντιπροσωπείες αλλά πρώτη φορά δίνεται ο τίτλος αυτός σε ελληνική αποστολή.  

Τα μέλη της αποστολής κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ιορδανία είχαν την τύχη να επισκεφθούν μοναδικής ιστορικής αξίας μνημεία. Η επίσκεψη στην ιστορική πόλη Γέρασα (Jarash) με το επιβλητικό θέατρο των 7000 θέσεων, η Νεκρά Θάλασσα στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ που η επιφάνειά της βρίσκεται περίπου 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου , η έρημος του Γουάντι Ραμ (Wadi Rum) το λίκνο της αραβικής επανάστασης του 1916, η κοσμοπολίτικη  Άκαμπα (Aqaba) με το ξακουστό λιμάνι στον ομώνυμο κόλπο της Άκαμπα στην Ερυθρά θάλασσα και η περιήγηση στην Πέτρα (Petra) «ένα από σύγχρονα θαύματα της φύσης», κατοικία της αρχαίας φυλής των Ναβαταίων, προκάλεσαν το δέος όλων των μελών της αποστολής. Η πολυήμερη παραμονή στη χώρα της Ιορδανίας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν όλοι από κοντά τον τρόπο ζωής και την ιδιαίτερη κουλτούρα της πανέμορφης Ιορδανίας. Οι όμορφες αναμνήσεις που αποκόμισαν τα μέλη της αποστολής χαράχτηκαν στη μνήμη τους αλλά και στην καρδιά τους. 

Την αποστολή συνόδεψαν ο πρόεδρος της ΕΜΛΦ κ. Σαγρώσης Νίκος και ο υπεύθυνος  των χορευτικών τμημάτων  κ. Μακαριάδης Λάζαρος. Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ε.Μ.Λ.Φ.  αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και να συγχαρεί δημοσίως τον κ. Καραβασίλη Σωτήρη αλλά και τους  χορευτές που συμμετείχαν στην αποστολή,  για την άψογη παρουσία και προβολή της Ελλάδας, όπως και του συλλόγου στην μακρινή Ιορδανία.