Ο “τάζω τα πάντα στους πάντες” Αλέξης Τσίπρας, μετεξελίχθηκε σε “παίρνω τα πάντα από τους πάντες”, επεσήμανε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, που το απόγευμα της Παρασκευής ήταν κεντρικός ομιλητής στη Νομαρχιακή Συνέλευση Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Δράμα, παρουσία του βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη και του Προέδρου της ΝΟΔΕ Δράμας, κ. Αθανάσιος Ανδρούτσος.

Στην αναφορά του για την παρούσα πολιτική κατάσταση στη χώρα και το νέο “τέταρτο μνημόνιο”, όπως το χαρακτήρισε, έκανε λόγο για “τρία χαμένα χρόνια και δύο μνημόνια”, ενώ συμπλήρωσε: 

«Αποδέχτηκαν πλεονάσματα 3,5% που μεταφράζονται σε σκληρά μέτρα, τα οποία κάνουν το περιβόητο e-mail Χαρδούβελη να μοιάζει με παιδικό παραμύθι. Οκτώμισι φορές πάνω, για την ιστορία.  Και όλα αυτά, για να φτάσουμε εκεί που ήμασταν το 2014, επί Κυβερνήσεως Σαμαρά. 

Τότε, που είχαν μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση από το 23 στο 13% και η προκαταβολή φόρου στις επιχειρήσεις, δινόταν επιστροφή πετρελαίου στους αγρότες, δεν φορολογούνταν οι αγροτικές επιδοτήσεις, είχαν μειωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου στους ιδιώτες. 

Σήμερα, η φορολογία χτυπάει κόκκινο, η προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις και αγρότες βρίσκεται στο 100%, καταργείται το αγροτικό πετρέλαιο, φορολογούνται οι επιδοτήσεις, αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και “σφαγιάζονται” οι συντάξεις. 

Υποσχέθηκαν παροχές 12 δις ευρώ και τελικά παίρνουν 12,5 δις ευρώ μέτρα».  

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κάνοντας ειδική αναφορά στο “φερετζέ των μέτρων”, όπως χαρακτήρισε τα αντίμετρα, τόνισε:

«Τα νέα μέτρα θα ληφθούν όπως και να έχει. Τα αντίμετρα αν και εφόσον. Για να υπάρξουν αντίμετρα θα πρέπει να επιτευχθεί πλεόνασμα 10 δις ευρώ! πράγμα αδύνατο».

Στη συνέχεια έθεσε το στίγμα της ΝΔ για την επόμενη μέρα: 

«Ο δικός μας ρόλος είναι να προτείνουμε το σχέδιο εκείνο, που θα βγάλει τη χώρα από τα ερείπια της λιτότητας και της ύφεσης. 

Σ' αυτό ακριβώς το πλαίσιο, όπως εξήγγειλε και ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης:

Θα υπάρξει μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις στο 20% και σταδιακά και στα φυσικά πρόσωπα

Θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ σταδιακά κατά 30%

Θα καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί 

Θα μειωθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24%  στο 13%, όσο ήταν επί της δικής μας διακυβέρνησης. Απ’ ότι ακούω, μάλιστα, η Κυβέρνηση υπόσχεται μείωση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, προφανώς για λόγους “μασάζ” των βουλευτών της». 

Προχωρώντας σε ένα ανοιχτό κάλεσμα, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε:

«Τα μνημόνια δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ, σ' αυτό το άνευ προηγουμένου πλιάτσικο στον εθνικό μας πλούτο. 

Με ένα άλλο μείγμα πολιτικής και με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς όλες τις κατευθύνσεις, μπορούμε να εξασφαλίσουμε μία βιώσιμη ανάπτυξη, μακριά από διαρκή και επώδυνα μέτρα λιτότητας».

Με επίθεση στον Πρωθυπουργό έκλεισε την ομιλία του ο Λαρισαίος πολιτικός, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: 

«Είναι η μοναδική προσφορά του κ. Τσίπρα στον τόπο, και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε: με την αναλγησία και την αποκρουστική εξαπάτηση των πολιτών, διαλύεται και ο μύθος της αριστεράς.

Οφείλουμε όλοι λοιπόν να δώσουμε τη μάχη, για να ξεμπερδεύουμε οριστικά με το πιο “παλιό” που γνώρισε ποτέ ο τόπος».