Ψυχραιμία για τη νέα μετάλλαξη Ο συνέστησε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Ο κ. Γουργουλιάνης επισήμανε ότι δεν υπάρχουν ακόμη ασφαλή δεδομένα για την μετάλλαξη «Ο», ενώ το βασικό ερώτημα είναι αν «σκοτώνει».

Εξήγησε όμως ότι οι κορονοϊοί που σκοτώνουν δεν είναι ιδιαίτερα μεταδοτικοί. «Είναι λογικό να λαμβάνουν μέτρα οι διάφορες χώρες, αλλά δεν χρειάζεται να προκαλείται πανικός» τόνισε.

Επισήμανε ότι μόνο το εμβόλιο είναι αυτό που μας θωρακίζει απέναντι στον κορονοϊό και εκτίμησε ότι ίσως να βιώνουμε την κορύφωση αυτού του κύματος της covid19.

Επιπλέον συνέστησε σε όλους να τηρούν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για κλειστούς και ανοιχτούς χώρους και επισήμανε ότι είναι βασικό να υπάρχει σταθερή αντιμετώπιση για όλες τις εκδηλώσεις είτε μέσα, είτε έξω.

«Στη Νορβηγία που θαυμάζω ως χώρα αναφορικά με τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία, ορίζουν για παράδειγμα ότι έξω οι συγκεντρώσεις είναι μέχρι 200 άτομα και με αποστάσεις και μάσκες. Ας μείνουμε και εδώ στην ιδέα της γενικής οδηγίας».

Αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου επισήμανε ότι σε λίγες ημέρες αναπτύσσονται αντισώματα καθώς πλέον ο οργανισμός ήδη διαθέτει κάποια.

ertnews.gr