Πρόταση για ίδρυση Ομοσπονδίας, κατέθεσε στην ολομέλεια Αντιπροέδρων της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στο Βόλο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Αγγελέτος.
Ο Πρόεδρος, τόνισε ότι η Ένωση έχει καταφέρει την αποδοχή κι αναγνώριση των λειτουργών από το κοινωνικό σύνολο. «Παλεύουμε με τους ανεμόμυλους λες κι είμαστε Δον Κιχώτηδες. Πετύχαμε μια σημαντική αναβάθμιση των υπηρεσιών μας με διαρκές παρόν» δήλωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι η νεοεκλεγείσα Διοίκηση, έδωσε την ευκαιρία στους Αντιπροέδρους να αναπτύξουν δράσεις και πρωτοβουλίες προς όφελος του κλάδου στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.
Όπως είπε «Η Διοίκηση θέλει Αντιπροέδρους δραστήριους που δε θα περιορίζονται μόνο στα στενά όρια του τίτλου τους, αλλά θα αναλάβουν τοπικά δράσεις και πρωτοβουλίες με την ίδρυση ακόμη και τοπικών σωματείων που θα λειτουργούν κάτω από την σκέπη της Ένωσης και θα είναι ανεξάρτητα οικονομικά. Εμείς είμαστε πρωτοβάθμιο σωματείο. Η Ένωση ξεκίνησε από την Θεσσαλία, αλλά σιγά σιγά ενσωματώθηκαν κι από άλλες πόλεις μέλη».
Ο κ. Αγγελέτος, επεσήμανε την ανάγκη οι Αντιπρόεδροι ν’ αναλάβουν πρωτοβουλίες στις περιοχές τους, έτσι η Ένωση απερίσπαστη να ασχολείται με το πολύπλευρο έργο της.
«Η Πολιτεία για να μας ακούσει θέλει δυνατές οχλήσεις και δυνατό παρόν. Η Ένωση αποτελεί ζωντανό κύτταρο του κλάδου μας. Για να λειτουργήσει όμως σε υγιείς βάσεις θα πρέπει όλα τα γρανάζια, να λειτουργήσουν ταυτόχρονα, με γνώμονα την επέκταση της δυναμικής της Ένωσης», τόνισε και επανέλαβε τον κορυφαίο και διαρκή στόχο για ψήφιση του νομοσχεδίου περί ίδρυσης και λειτουργίας γραφείων κηδειών και σχολών επαγγελμάτων κηδείας.
Αναφέρθηκε στις εργασίες του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στο Βόλο, με θέμα «Επικοινωνία – Μάρκετινγκ – Δημόσιες Σχέσεις», καθώς και στην οικονομική βιωσιμότητα της Ένωσης.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Πειραιά Γρηγόρης Γρηγοριάδης, δήλωσε ότι το Σωματείο του Πειραιά συμφωνεί με τους στόχους και τους σκοπούς της Ένωσης, τονίζοντας ότι πλέον ο κόσμος μιλά για πολιτισμό στην τελετή, κάτι το οποίο είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών του Προέδρου της Ένωσης Νίκου Αγγελέτου, του Γενικού Γραμματέα Μιχάλη Παναγιώτου και του νομικού συμβούλου Βασίλη Νιζάμη.
Ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Βασίλης Νιζάμης, αναφέρθηκε στη Σχολή Επαγγελμάτων Κηδείας που προωθεί η Ένωση με στόχο την αναβάθμιση των λειτουργών. Με θεματολογία ωφέλιμη για τους λειτουργούς, ενώ για τις εργασίες του Συνεδρίου είπε «Το πνεύμα πρέπει να είναι ανήσυχο ανεξαρτήτου ηλικίας. Υπάρχει μια πρόκληση. Να ξεκλειδώσετε δρόμους και να γίνετε ανταγωνιστικοί».
Ο κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου Ιορδάνης Κοτζαϊβάζογλου, εξέφρασε τον θαυμασμό του για την προσπάθεια που γίνεται κι όπως είπε «Τα πράγματα δυστυχώς έχουν ξεκινήσει με στερεότυπα και προκαταλήψεις. Βλέπω όμως μια στροφή και χαίρομαι όπως χαίρομαι που βλέπω νεαρά άτομα. Για να ανεβούμε στο ΕΓΩ πρέπει πρώτα να ανεβούμε στο ΕΜΕΙΣ».
Αναφέρθηκε στις θεματικές που θα αναπτύξει στο Συνέδριο και πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους λειτουργούς, για να είναι πιο αποτελεσματικοί στη δουλειά τους, χρησιμοποιώντας μια φράση του Ν. Καζαντάκη “Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα. Ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα.”
Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Ένωσης, Αντώνης Λουκάς, επεσήμανε ότι έχει αλλάξει ο κόσμος κι οι απαιτήσεις της δουλειάς  κι όπως είπε «πρέπει να καταλάβουμε τη δυναμική, το όραμά μας, τι θέλουμε να πετύχουμε, τη δύναμή μας. Να βρούμε στοιχεία που θα μας εξελίξουνε. Να δουλέψουμε επικοινωνιακά.
Στη σύνοδο μίλησε επίσης, ο νομικός Αντώνης Σακαρούδης από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ενώ οι λειτουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με εκπροσώπους του Κολεγίου CDA Πάφου.